Додик: Kрајње је време да престану летови туђих авиона или да оваква БиХ буде - укинута

УПОЗОРИО: ЛЕТ ИТАЛИЈАНСКОГ АВИОНА ИЗНАД КРАЈИНЕ ДОКАЗ ЈЕ ДА ЈЕ БиХ ПРОТЕКТОРАТ

* Српски члан Председништва БиХ Милорад ДОДИК: Поставља оправдано питање шта је тај авион радио изнад Крајине и за кога и у које сврхе прикупља податке? Да ли је само Крајина интересантно подручје за извиђање или је циљ сасвим друкчији? 

* «Жели ли се овим послати нека порука народу Крајине у време ратних дешавања над Украјином и вишемесечним политичким тензијама у БиХ?»

_____________________________________________________

         СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик оцијенио је да су данас грубо прекршене границе БиХ прелетима италијанског војног авиона изнад Бањалуке и целе Крајине, као и да је то још један доказ да је БиХ међународни протекторат. 

        Додик је напоменуо да је команда ЕУФОР-а у БиХ најавила да би ових дана требало да дође до прелета француских војних авиона типа "рафал" над територијом БиХ, али да није било никаквих најава за налете других војних авиона. 

        Он је напоменуо да су грађани Бањалуке, а и целе Крајине, данас могли да чују и прочитају вест на разним порталима да небом изнад њих кружи италијански војни авион у непознатој мисији и са непознатом намером, те сматра да се с правом забринуто питају о чему се ради. 

        Наиме, како су објавили портали, на интеренет страници Флајрадар 24 се види да је реч о авиону под ознаком иам41188 италијанских ваздухопловних снага. 

        Додик је за Срну истакао да се поставља оправдано питање шта тај авион ради изнад Крајине и за кога и у које сврхе прикупља податке? 

        Он је упитао да ли је само Крајина интересантно подручје за извиђање или је циљ сасвим друкчији? 

        - Жели ли се овим послати нека порука народу Крајине у вријеме ратних дешавања над Украјином и вишемјесечним политичким тензијама у БиХ'? - пита Додик. 

        Ако овако могу да над територијом БиХ надлећу разне стране летелице, Додик каже да је онда оправдано питање опстанка суверенитета БиХ и да то представља још једну потврду о држави под протекторатом међународне заједнице или неких организација које наступају са позиције силе. 

        - Ми не можемо да на ово утичемо, али изражавамо дубоки протест због оваквог грубог кршења граница БиХ. Није оправдање ни то да се ово сврстава у редовне активности Еуфора нити да се оправдава неким члановима Дејтонског мировног споразума - истакао је Додик. 

        Председништво БиХ, како је истакао, о овоме није обавештено, а није му ни познато да ли је неко у БиХ упознат са тим. 

        - Крајње је време да се престане овако понашати или да се укине оваква БиХ - закључио је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари