Додик: НДХ се хранила српском крвљу – Јасеновац је постојао још пет месеци након ослобађања Београда

„У СРЕБРЕНИЦИ НИЈЕ БИЛО ГЕНОЦИДА, ЏАБА ВАМ ПРИЧА О СУДОВИМА, ЏАБА НАМ НАМЕЋЕТЕ ОНО ЧЕГА НИЈЕ БИЛО“

* „Срби су се масовно одазвали у НОБ и били масовно припадници НОВ до краја рата када су, видевши ко су победници, у ту војску похрлили муслимани тадашњег времена, а данашњи Бошњаци - да се прикажу као неко ко је дао неку врсту доприноса... Пре тога они су масовно учествовали у изградњи Независне Државе Хрватске, која се хранила крвљу српског, јеврејског и ромског народа и док је било те крви та држава је постојала“

* „Деведестетих су (са Запада) настојали да Србима ставе етикету варварског народа и епитет геноцида. У томе су остали упорни чак и сада када су нам 20 и нешто година након догађаја у Сребреници и околини доступне информације које је тада британска власт имала у којима се говори да руководство Републике Српске нити је имало намеру, нити планирало, нити учестововало у припремама за ту операцију у самој Сребреници“

* „Постоји и један аутор који је радио у Хашком трибуналу који је скоро објавио да су се тачно знали починиоци тог великог злочина који није геноцид у Сребреници, али да они нису били тема, већ су склоњени како би се судило руководству и Војсци Републике Српске“

_________________________________________________________

       СРПСКИ члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да је борба за слободу српског народа у Другом светском рату била интегрисана са настојањима прогресивног дела човечанства да се суочи са фашизмом и нагласио да ревизија историје, поготово Другог светског рата, не може да прође.

       Додик је рекао да је 9. мај 1945. године обележио крај једног великог страдања које је узело неколико десетина милиона жртава, од којих је највише било из Совјетског Савеза, као и да није занемарљив ни број оних који су са простора бивше Југославије, а већину су у знатном обиму чинили Срби.

       "Срби су и дигли устанке против фашистичких режима овде, Независне Државе Хрватске и наравно, немачког окупатора и свих оних који су садејствовали с њима с циљем да биолошки униште српски народ и да на тај начин ријеше такозвано српско питање на Балкану у настојању да елиминишу било какав утицај православља на овом простору", рекао је Додик у говору на обележавању Дана победе у Бањалуци.

       Он је истакао да су Срби, који су се масовно одазвали позиву на устанак, чинили то због егзистенцијалних разлога јер су њихов живот и егзистенција били до краја угрожени, њихово постојање на овим просторима потпуно доведено у питање.

       "Зато су се Срби масовно одазвали у Народно ослободилачку борбу и били масовно припадници Народно ослободилачке војске до краја рата када су, видевши ко су победници, у ту војску похрлили муслимани тадашњег времена, а данашњи Бошњаци - да се прикажу као неко ко је дао неку врсту доприноса", навео је Додик.

       Према његовим речима, прије тога они су масовно учествовали у изградњи Независне Државе Хрватске, која се хранила крвљу српског, јеврејског и ромског народа и "док је било те крви та држава је постојала".

       "То што је Јасеновац живео пет месеци након ослобађања Београда говори само колико је комунистичка власт била индолентна према чињеници да постоји Јасеновац и страдање Срба у њему", навео је Додик.

       Он је нагласио да је борба српског народа била интегрисана са настојањима прогресивног човечанства да се суочи са пошасти званом фашизам, да то спречи, заустави и онемогући његово ширење и последице тог деловања.

       "Срби су у току Другог светског рата имали двије савезничке војске, једна је Народно ослободилачка војска, а друго је Војска у Отаџбини која је сарађивала са савезницима и то што су на самом крају рата и партизани и четници заједно спасавали америчке и савезничке пилоте и послали их у своје домовине говори о опредељењу и чињеници на којој страни је био српски народ", рекао је Додик.

       Он је нагласио да је српски народ дао огромну жртву и да је обележио прошли век својим страдањима.

       "Обележавајући Дан победе поносни смо на чињеницу да смо били на страни велике победе у Другом светском рату", истакао је Додик.

       Он је додао да Срби нису никада никога напали, да нису ишли са своје територије и да никада нису починили геноцид.

       "И џаба вам та ваша прича о судовима, џаба вам та ваша прича о забранама и џаба вам та ваша прича о приморавању нас да признамо нешто што се није десило. Геноцид Срби никада нису урадили, али је над Србима урађен геноцид који нико од великих званичника није хтио да призна", нагласио је Додик.

       Према његовим речима, "арогантни и лицемерни какви јесу, увек су настојали да Србе ставе на другу, негативну страну, поготово у ратовима деведестетих када су настојали да Србима ставе етикету варварског народа и епитет геноцида".

       „У томе су остали упорни чак и сада када су нам 20 и нешто година након догађаја у Сребреници и околини доступне информације које је тада британска власт имала у којима се говори да руководство Републике Српске нити је имало намеру, нити планирало, нити учестововало у припремама за ту операцију у самој Сребреници", рекао је Додик.

       Он је додао да постоји и један аутор који је радио у Хашком трибуналу који је скоро објавио да су се "тачно знали починиоци тог великог злочина који није геноцид у Сребреници, али да они нису били тема, већ су склоњени како би се судило руководству и Војсци Републике Српске".

       „То је тај `праведни` и лицемерни Запад. Уморан сам више од њихових сталних настојања да нас овде дисциплинују, а не желе да виде нашу жртву, наш допринос победама, укупном развоју цивилизације јер не би ни познавали данашњу цивилизацију да није било нашег српског учешћа. Прошли смо голготу, имамо разлога да обележавамо овај датум, мада смо дали огроман број жртава", истакао је Додик.

       Он је захвалио свима који су против ревизионизма, за залагање за истину, која је неумитна и да ревизија историје, поготово ове из Другог светског рата, неће и не може да прође.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари