Додик: О Вучићевом предлогу прво са партнерима и опозицијом, па у - скупштину

НАГЛАСИО ДА ЈЕ БРИГА КОЈУ ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ ПОКАЗУЈЕ ЗА РС – ВЕОМА ВАЖНА ЗА СРПСКУ

(Фото: Н1)

* „Наше одсуство у одлучивању у заједничким институцијама десило се због закона који је наметнуо Валентин Инцко и оно је у складу са одлукама Народне скупштине Републике Српске. Почетком фебруара вратићемо се у Народну скупштину РС и разговарати о овој теми

_____________________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је вечерас да је брига коју председник Србије Александар Вучић показује веома важна за Републику Српску, те да ће о његовом предлогу за враћање српских представника у заједничке институције БиХ разговарати са партнерима у власти, али и са опозицијом у Српској.

       - Наше одсуство у одлучивању у заједничким институцијама десило се због закона који је наметнуо Валентин Инцко и оно је у складу са одлукама Народне скупштине Републике Српске. Почетком фебруара вратићемо се у НСРС и разговарати о овој теми - рекао је Додик за РТС.

       Он је истакао да политичком Сарајеву смета све што је регуларно, па тако и обележавање Дана Републике.

       - Више их још боли чињеница да је 30.000 људи изашло у жељи да буде дио манифестације поводом обележавања Дана Републике - рекао је Додик.

       Он је навео да су све активности Републике Српске легалне и легитимне, за разлику од дешавања у ФБиХ, попут тзв. марша у Бужиму, са којих се шаљу ратнохушкачке поруке.

       Додик је нагласио да Република Српска поштује Устав БиХ и заговара враћање на изворне принципе Дејтонског споразума који је саставни део тог устава.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари