Додик са разумевањем саслушао појашњења Лаврова поводом руске операције у Украјини

САГОВОРНИЦИ ПОТВРДИЛИ ОПРЕДЕЉЕНОСТ ЗА СТРИКТНО ПОШТОВАЊЕ ДЕЈТОНСКОГ СПОРАЗУМА

* У саопштењу о разговору се наводи: „Обављена је размена мишљења о имплементацији договора насталих након састанка председника Руске Федерације Владимира Путина и Милорада Додика у Москви у децембру 2021. године. Зацртани су кораци за интензивирање напора у том правцу

______________________________________________________________

         СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик разговарао је телефонски са министром иностраних послова Руске Федерације Сергеје Лавровим и том приликом је потврђена заједничка опредељеност за стриктно поштовање Дејтонског споразума о БиХ.

       Из Амбасаде Русије у БиХ наводе да је током разговора означена опредељеност за сузбијање све присутнијих покушаја да се принципи садржани у споразуму и одобрени од стране Савета безбедности УН-а преиначе како би одговарали ЕУ и НАТО-у и на штету народа Републике Српске.

       „Обављена је размена мишљења о имплементацији договора насталих након састанка председника Руске Федерације Владимира Путина и Милорада Додика у Москви у децембру 2021. године. Зацртани су кораци за интензивирање напора у том правцу", наводи се у саопштењу.

       Даље се додаје да су "детаљна разашњења руске стране у вези са ситуацијом око Украјине, разлозима релевантних одлука које је донело руководство Русије примљена са разумевањем".

       Лавров детаљно је објаснио ситуацију у Украјини српском члану Председништва БиХ, саопштено је на сајту Министарства иностраних послова Русије.

       "Детаљна појашњења руске стране у вези са ситуацијом око Украјине, мотиви за доношење одлука које је донело наше руководство прихваћени су са разумевањем", наводи се у саопштењу.

       Из руског Министарства додају и да је потврђена обострана приврженост строгом поштовању Дејтонског споразума о БиХ, као и борби против пораста покушаја да се препишу садржани у њему и одобрени од Савета безбедности УН принципи у корист ЕУ и НАТО, а на штету народа Републике Српске, преноси Спутњик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари