Додик: Шаровић, Бореновић и Црнадак – срамни тројац трговаца Српском

„СТАЛИ СУ НА СТРАНУ ДВОЈИЦЕ МУСЛИМАНСКИХ ЧЛАНОВА ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ – КОМШИЋА И ЏАФЕРОВИЋА“

Ево њих са муслиманима Елмедином Конаковићем и Нермином Никшићем

и донедавним амбасадором САД Ериком Нелсоном и Метјуом Палмером

* Српски члан Председништва БиХ Милорад ДОДИК: „Подршка двојици муслиманских чланова Председништва да БиХ у међународним организацијама гласа без званичног става и одлуке Председништва једно је од најсрамнијих понашања српских политичара икада у Републици Српској. То практично значи да су три опозиционара из Републике Српске подржали да се Српска искључи из доношења одлука и српски народ стави у подређен положај

___________________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да Мирко Шаровић, Бранислав Бореновић и Игор Црнадак не пропуштају прилику да покажу да не воле Републику Српску и да за њих не постоји национални интерес.

       Додик је рекао да су овога пута прилику видели у сукобима у Украјини, или је неко други у њихово име видио прилику да се преко њих обрачуна са Републиком Српском.

       На молбу Срне да прокоментарише ставове тројице опозиционара да српски члан Председништва БиХ напушта седнице овог тела, док друга два члана доносе, како кажу, стратешке одлуке за БиХ и Републику Српску, Додик је рекао да уместо да подрже став Републике Српске да се на седници Председништва БиХ расправља о ситуацији у Украјини, Шаровић, Бореновић и Црнадак стају на страну Жељка Комшића и Шефика Џаферовића, чиме праве преседан у историји Републике Српске.

       „Подршка двојици муслиманских чланова Председништва да БиХ у међународним организацијама гласа без званичног става и одлуке Председништва једно је од најсрамнијих понашања српских политичара икада у Републици Српској. То практично значи да су три опозиционара из Републике Српске подржали да се Српска искључи из доношења одлука и српски народ стави у подређен положај. Понашање Шаровића, Бореновића и Црнатка видим као израз мржње према Милораду Додику, али и израз подаништва према муслиманима у Сарајеву", нагласио је Додик.

       Он је навео да су сви амбасадори у Генералној скупштини УН гласали по налозима руководстава својих држава осим амбасадора БиХ, јер за његово гласање није било одлуке Председништва БиХ.

       „Моје инсистирање на поштовању Устава БиХ наишло је на осуду мрзитеља Републике Српске међу које су се одавно уписали Мирко Шаровић, Бранислав Бореновић и Игор Црнадак. Они живе у самонаметнутој лажи и измишљеним наративима, као што живи сваки издајник, јер само животом у таквим илузијама могу себи да оправдају издају какву Република Српска до сада није видела. А они одлично знају да су издали", истакао је Додик.

       Српски члан Председништва БиХ нагласио је у изјави за Срну да, за разлику од њих, Милорад Додик има став, можда не увек исправан, али је то лични став који не чека било чије одобрење или налоге, како то чини овај тројац који се исписао и из опозиције, уписавши се у трговце Републиком и њеним интересима зарад малог личног шићара.

       "Веровао сам да је свакоме јасно да не можемо дозволити да будемо омаловажени и прегласани на било којем питању, али овај срамни тројац ми поручује да још има оних који би то прихватили. Срби на прегласавање нису пристали ни деведесетих, зашто би пристали сада када им Устав БиХ, за који су се изборили, омогућава равноправност у одлучивању?! Али, Шаровића, Бореновића и Црнатка не занима Република Српска, не занима их равноправност Срба, њих занима само да задовоље своје газде и заузврат добију мрвице са стола", констатовао је српски члан Председништва БиХ.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари