Додик: СДС и ПДП лажу о „вежби НАТО на Мањачи“ – нема је и неће је бити

„ТЕ ДВЕ СТРАНКЕ ВОДЕ КАМПАЊУ ПРОТИВ ОНОГА ЧЕГА НЕМА И УЗБУЊУЈУ ЈАВНОСТ“

* „На Мањачи се одржава вежба Оружаних снага БиХ, које оцењују оцењивачи Оружаних снага БиХ. Ни међу оцењивачима није било припадника НАТО

______________________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да СДС и ПДП ових дана воде кампању против свега чега нема, те да су прво покушали да узбуне јавност о вежби НАТО, која није одржана и неће ни бити, а потом и о поскупљењу струје за домаћинства кога нема.

        "На Мањачи нема НАТО вежбе, нема НАТО наоружања и нема оружја са осиромашеним оранијумом. На Мањачи се одржава вежба Оружаних снага БиХ, које оцењују такође оцењивачи Оружаних снага БиХ. Ни међу оцењивачима није било припадника НАТО", нагласио је Додик.

        Он је поручио да неће бити одржана НАТО вежба на Мањачи уз употребу оружја са осиромашеним уранијумом, за коју се, како каже, својевремно залагао бивши српски члан Председништва БиХ Младен Иванић.

        "То се неће десити док сам ја у Председништву, а сви који желе да знају истину знају да је та вежба отказана захваљујући нашем противљењу. Зашто се СДС и ПДП привиђа НАТО питање је за психологију, а вероватно осећају кривицу и дуг према онима којима су својевремено обећали да ће таква вежба бити одржана на Мањачи", каже Додик.

        Он је истакао да би за грађане Републике Српске било корисније да се СДС и ПДП конструктивно укључе у питања која су на дневном реду, а не да, како каже, јавни простор оптерећују измишљеним проблемима и догађајима којих нема.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари