The Times: Влада Терезе Меј размишља да због Брегзита уведе ванредно или ратно стање

ТО ЋЕ УРАДИТИ УКОЛИКО НЕ БУДЕ НАГОДБЕ СА БРИСЕЛОМ, А УСЛЕДЕ МАСОВНИ ПРОТЕСТИ НЕРЕДИ

* The Times тврди да су британске војне базе на Кипру, Фокланским острвима и на територији Гибралтара већ добиле додатне количине хране, горива и муниције. За случај да дође до проблема са снабдевање након „хаотичног Брегзита“

___________________________________________________________________________

         ВЛАДА Велике Британије разматра могућност уведе ратно стање у земљи у случају да дође до изласка земље из ЕУ без договора са Бриселом, а то изазове масовне протесте и нереде – објавио је The Times.

         У свом недељном издању – поззвавши се на изворе у секретаријату кабинета Терезе Меј – прецизирао је да се ради „на свим могућим сценаријима развоја ситуације након 29. марта“. А  да су међу њима и ванредно и ратно стање.

         У оба ова случаја би се позвала на закон о ванрфедним сиртуаијама донет 2004-те године.       

         Та закон омогућава увођење полицијског часа и забране кретања, конфисковање имовине и ангажовање војске ако дође до угрожавања живота и здравља грађана.

         Војска може добити наредбу и да обезбеђује уредно снабдевање водом, струјом, горивом и храном.

         Исти лист наводи да масовни нереди Лондон највише брину у случају изостајања нагодбе са Бриселом и такозваног „хаотичног Брегзита“.

         У том случају ће се погоршати већ постојећи проблеми  са увозом хране и лекова из ЕУ у Велику Британију.

         The Times тврди да су британске војне базе на Кипру, Фокланским острвима и на територији Гибралтара већ добиле додатне количине хране, горива и муниције. За случај да дође до проблема са снабдевање након Брегзита.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари