БОЛЕСНА АМЕРИКА: Бели полицајац шест пута пуцао у младог ненаоружаног црнца

ФЕРГУСОН ИМА 21.000 СТАНОВНИКА, А ОКО 60 ОДСТО СУ ЦРНЦИ. АЛИ - ОД 53 ПОЛИЦАЈЦА - САМО ШЕСТОРИЦА СУ ЦРНЦИ

  • Улазне ране од метака на несумњив начин су показале да је Браун према свом убици – полицајцу Дарену Вилсону – био окренут лицем. Ово је демантовало изјаве неких сведока који су полицији рекли да је млади црнац Вилсону, у моменту када је почео да пуца, био окренут леђима

         ПОНОВНА аутопсија тела Мајкла Брауна – 18-годишњег црнца којег је у Фергусону убио бели полицајац – показала је и да је Америка болесно расистичко друштво и да се тај град сателит Сент Луиса – не буни тек тако.

         Показала је, наиме, да је Браун убијен са шест метака из пиштоља: четири су га погодила у руку, а два – у главу.

         Смрт су, наравно, изазвали погоци у главу. Улазне ране од метака на несумњив начин су показале да је Браун према свом убици – полицајцу Дарену Вилсону – био окренут лицем. Ово је демантовало изјаве неких сведока који су полицији рекли да је млади црнац Вилсону, у моменту када је почео да пуца, био окренут леђима.

Независни експерт Мајкл Баден - десно

         Независни експерт Мајкл Баден, којем је била поверена аутопсија, саопштио је да на телу убијеног нису откривени трагови барута, што је демантовало другу лажну тврдњу полиције: да је убијени Браун наводно покушавао да нападне Вилсона и да је овај пуцао да би се одбранио.

         Адвокат Браунове породице, Дерил Паркс, изјавио је после друге аутопсије да карактер рана убијеног налаже хитно хапшење Вилсона који у ненаоружаног човека (Брауна) није имао никакво право да пуца шест пута – шта год да је претходило „инциденту”.

         Фергусон има 21.000 становника, а око 60 одсто су црнци. Међутим, од његових 53 полицајца – само шесторица су црнци.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари