БУРА У АМЕРИЦИ: Водитељ Fox News објавио „амерички џихад“

КИТ ЕБЛОУ ЧАК НАПИСАО ДА АМЕРИКАНЦИ ТРЕБА ДА ЗАПОЧНУ

ГЛОБАЛНИ ЕКСПОРТ СВОЈЕ РЕВОЛУЦИЈЕ

Кит Еблоу

  • Убеђен сам - обанародовао је Еблоу који је и психијатар - да је дошло време за амерички џихад који треба да свету донесе истиниту веру, вредности и убеђења заснована на идеји да ће свет постати бољи ако свим људима у њему буду управљали слободно изабрани лидери и ако буду живели према Уставу САД
  • Аксиом мора бити - уверен је Еблоу - да ће историја на крају проширити наше вредности по целом свету

        НОВИ скандал у Америци. Изазвао га је чланак водитеља телвизије Fox News Кита Еблоуа о „америчком рату против неверника“.

        Еблоу је и психијатар, а кад се суочио са негативним реакцијама - вадио се да је сународницима предложио „амерички џихад“ да би опоменуо државни врх и јавност у шта се могу изродити масовна уверења да су Американци супериорни и „изабрани народ“.

        Еблоу је своју стартну позицију аргументовао овако:

         „Међу могућим значењима термина џихад за нас су и ова - рат против неверника и крсташки поход у име принципа или убеђења. Ако се ово има у виду, убеђен сам да је дошло време за амерички џихад који треба да свету донесе истиниту веру, вредности и убеђења заснована на идеји да ће свет постати бољи ако свим људима у њему буду управљали слободно изабрани лидери и ако буду живели према Уставу САД“.

        Свему овом је додао: „Амерички џихад не би просто изражавао наду у такав исход, већ би представљао стално кретање и деловање у том смеру. Наш устав је свети документ који боље од било ког другог устава у свету опредељује и штити слободу и независност сваког појединца. За почетак, морамо код своје деце васпитавати гордост нашом демократијом као једино правилном и најбољом формом владања. Аксиом мора бити - да ће историја на крају проширити наше вредности по целом свету“.

        Еблоу је чак написао и да Американци треба да започну „глобални експорт своје револуције, користећи армију припадника продемократских покрета у целом свету“.       

        Американци су се - како се и могло очекивати - одмах поделили: једни су му аплаудирали, други су почели да упозоравају да се „амерички џихад“ ни по чему не би разликовао од Ал-Каидиног, а трећи лукаво наглашавају - „ако тако сматра Бог и ако је то његова воља - онда то није тероризам“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари