Члан Реганове администрације упутио писмо Путину у којем карикира оптужбе да је „руски агент“

ЗАМОЛИО РУСКОГ ЛИДЕРА И ДА МУ ПОМОГНЕ ДА ШТАМПА МЕМОАРЕ „ЖИВОТ ПУТИНОВЕ МАРИОНЕТЕ“

Пол Крејг Робертс

  • У отвореном писму руском лидеру - познати амерички критички интелектуалац Пол Крејг РОБЕРТС - са иронијом написао и ово: „Сада када је агент CIA Крег Тимберг, који се представља као новинар Washington Post, раскринкао мене као руског агента, желим да знам могу ли вас замолити да ми обезбедите држављанство Русије и дипломатски статус. Рецимо: да будем помоћник прес-секретара у амбасади Русије у Вашингтону“
  • Робертс још написао да су му за вратом агенти FBI које му је „натоварио“ Washington Post. Па наставио: „Биће веома љути што сам их обмањивао с обзиром да сам свих протеклих година имао пропусницу која отвара све кабинете и доступ тајним документима и што сам добијао налоге са самог државног врха. А Washington Post може учинити јавном и чињеницу да сам заједно са колегом - агентом КГБ Реганом - смањивао порезе за богате да бисмо капитализам учинили толико угњетачким да се амерички народ побуни и збаци га“

        ПОМОЋНИК министра финансија САД за економску политику у администрацији Роналда Регана - светски познати критички интелектуалац Пол Крејг Робертс - са иронијом је одреаговао на оптужбу новинара The Washington Post да се држи проруских позиција.

        Објавио је своје отворено писмо Владимиру Путину са молбом да му да држављанство Русије:

        „Сада када је агент CIA Крег Тимберг, који се представља као новинар Washington Post, раскринкао мене као руског агента, желим да знам могу ли вас замолити да ми обезбедите држављанство Русије и дипломатски статус. Рецимо: да будем помоћник прес-секретара у амбасади Русије у Вашингтону. То ће ми бити потребно док се не извучем из ове земље. Знам да сте дали држављанство Стивену Сигалу, и надам се да је бити руски агент - једнако важан посао као и обучавање Руса борилачким вештинама“.

        Робертс се пожалио да не зна колика је плата „руских агената“, али је замолио да се сав новац који му припада депонује на рачун у некој руској банци. Указао је да су швајцарске банке остале без раније репутације након што су њихове власти „дозволиле Вашингтону да им преправи банкарско законодавство“.

        Амерички економист такође је замолио руског лидера да му помогне да дође до издавача који би штампао његове мемоаре под насловом „Живот Путинове марионете“.

        Робертс је још написао да су му за вратом агенти FBI које му је „натоварио“ Washington Post. Па наставио:

        „Биће веома љути што сам их обмањивао свих ових година с обзиром да сам имао пропусницу која отвара све кабинете и доступ тајним документима и што сам добијао налоге са самог државног врха. А Washington Post може учинити јавном и чињеницу да сам заједно са колегом - агентом КГБ Реганом - смањивао порезе за богате да бисмо капитализам учинили толико угњетачким да се амерички народ побуни и збаци га. Обманусмо ми тада левичаре!“

        Робертс је подвукао да његова критика америчке политике - поводом ескалације напетости у односима са Москвом плод искрене жеље да се избегне нуклеарни рат између Русије и САД.

        „У САД се оваква позиција сматра сумњивом, али се надам да је за Русију прихватљива", - закључио је Пол Крејг Робертс.

        Washington Post је претходно објавио чланак „Фабриковане новости за време избора у САД ширене захваљујући руској пропаганди“.

         Аутор тог текста - поменути Крејг Тимберг - прозвао је низ америчких медија леве и либертаријанске оријентације и назвао их „изворима руских дезинформација“.

        У многима од њих, укључујући сајт Института Рона Пола (Ron Paul Institute), своје чланке је објављивао Пол Крејг Робертс.

        Један од оснивача портала The Intercept, новинар Глен Гринвалд, назвао је текст The Washington Post публикацијом „препуном оптужби без доказа“. Оптужио је тај лист за прављење „макартистичких црних спискова“.

          Портпарол Кремља - Дмитриј Песков - изјавио је да ће Русија размотрити Робртсов захтев да добије држављанство Русије - уколико он такав захев заиста поднесе и приложи потребне документе.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари