Ђулијани: Погледајте пажљиво снимке - Клинтонова је уморна и болесна

ТРАМП ЗДРАВСТВЕНО СТАЊЕ СВОЈЕ РИВАЛКЕ ПРЕТВАРА У ГЛАВНУ ТЕМУ ПРЕДСЕДНИЧКЕ ТРКЕ

Рудолф Ђулијани

  • Клинтонова је крајем 2012. године, док је била државна секретарка, имала проблеме са стомачним вирусом и дехидрацијом, а затим је претрпела и потрес мозга, након чега јој је пронађен крвни угрушак између мозга и лобање, због чега је неколико недеља видела дупло, наводи се у тадашњем извештају њене личне лекарке, за који су у Трамповом тиму рекли да је „само фасада“

        ЗДРАВЉЕ кандидаткиње Демократске странке на председничким изборима у САД Хилари Клинтон постало је нова мета кампање њеног републиканског ривала Доналда Трампа, а многи чланови Трамповог изборног тима посежу и за теоријама завере које додатно подстичу сумње.

        Трамп је последњих неколико дана на својим митинзима више пута поновио да 68-годишња Клинтонова „нема физичку и менталну способност“ да буде председница САД, а на Твитеру је оставио и пост „Где је Хилари? Она спава“.

        Многи чланови Трамповог тима такође су својим изјавама подгрејали сумње да кандидаткиња демократа има здравствених проблема, те је Рудолф Ђулијани, некадашњи градоначелник Њујорка, у понедељак за телевизијску мрежу Фокс њуз рекао да је „Клинтонова уморна и изгледа болесно“.

        „У медијима се не види да Хилари показује знаке болести. Довољно је само да је пажљиво прате и сниме, а затим погледају те снимке“, рекао је Ђулијани.

        Он је такође на Твитеру поставио фотографије на којима је Клинтонова бледа и са подочњацима и фотомонтажу која је приказује како на необичан начин тресе главом.

        Портпаролка Трампове председничке кампање Катрина Пирсон недавно је изјавила да је Клинтонова „током кампање имала много слободних дана“, а демократској кандидаткињи приписала је и дисфазију, односно поремећај говора.

        Лична лекарка Хилари Клинтон, Лиза Бардак, рекла је да је бивша државна секретарка „у одличном физичком стању и спремна да постане председница САД“, као и да потрес мозга, који је имала 2012. године, није оставио последице.

        Противници су Клинтоновој приписивали и Паркинсонову болест, епилепсију и неуролошке проблеме, доводећи их у везу са потресом мозга, а на сајту Брејтбарт (Бреитбарт), чији је власник нови директор Трампове кампање Стив Банон, објављено је да ће „здравље Хилари Клинтон ускоро постати главна тема председничке кампање“.

        На друштвеним мрежама појавили су се и тагови „Хиларино здравље“ и „Хиларине столичице“, који алудирају на спекулације Трамповог тима да Клинтонова током својих митинга често седи на столици.

        Клинтонова је крајем 2012. године, док је била државна секретарка, имала проблеме са стомачним вирусом и дехидрацијом, а затим је претрпела и потрес мозга, након чега јој је пронађен крвни угрушак између мозга и лобање, због чега је неколико недеља видела дупло, наводи се у тадашњем извештају њене личне лекарке, за који су у Трамповом тиму рекли да је „само фасада“.

        Политичка аналитичарка Жан Заино са Јона колеџа у Њујорку, оценила је да је питање здравља председничких кандидата „озбиљно и нормално“, јер бирачи желе да буду сигурни да је особа за коју гласају способна да врши своју дужност.

        Трамп, који има 70 година, најстарији је кандидат који је икада учествовао у трци за председника САД, док је Клинтонова трећа, пошто је испред ње Роналд Реган, који је у време доласка на власт имао 69 година и 11 месеци.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари