КРЕЈГ РОБЕРТС: Путин треба да много тврђе разговара и са Вашингтоном и са ЕУ

ПОСАВЕТОВАО МОСКВИ ДА УЛТИМАТИВНО ПРИПРЕТИ ВОЈНИМ МЕШАЊЕМ У СИТУАЦИЈУ НА ИСТОКУ УКРАЈИНЕ

Сергеј Лавров и Џон Кери

  • Оценио да Русија – која оперише чињеницама и служи се дипломатијом – прецењује изгледе за дипломатске преговоре са Западом. И подвукао: немогуће је ослањати се на дипломатију и добру вољу у време када се Запад служи насиљем. А рачунати на „савест Европе” – значи рачунати на нешто чега нема
  • Познати амерички економиста и политиколог председнику Русије поручио да у разговорима са лидерима Немачке и Француске припрети новим санкцијама које ће се тицати и енергетских ресурса. И да им објасни да је за европске земље много боље да воде независну спољну политику јер вашингтонска демонизација Русије може изаћи испод контроле и довести до рата који би био разоран по Европу

         ИСТРАГА поводом катастрофе малезијског путничког авиона ишчезла је из „видног поља” западних медија, а то „намерно скривање факата” значи само једно да су ти факти супротни западној пропаганди – оценио је амерички економиста, политиколог и новинар Пол Крејг Робертс.

         По његовој процени, то само потврђује да западни медији настављају да подржавају лаж која је послужила увођењу санкција против Русије и заоштравању односа са Москвом.

         „САД имају намеру да заоштре конфликт са Русијом, а не да ослабе конфликт који је изрежирао искључиво сам Вашингтон који је заинтересован за отварање и распаљивање криза а не за њихово гашење” – оценио је Крејг Робертс.

         Подсетивши да САД себе доживавају као изузетну земљу, коју је историја уздигла изнад свих осталих, он је упозорио: да у америчком оквиру за деловање нема места компромисима.

         Посебно је нагласио да Русија – која оперише чињеницама и служи се дипломатијом – прецењује изгледе за дипломатске преговоре са Западом.

         И подвукао: немогуће је ослањати се на дипломатију и добру вољу у време када се Запад служи насиљем. А рачунати на „савест Европе” – значи, уверен је Крејг Робертс, рачунати на нешто чега нема јер је Европа подржавала америчка бомбардовања Авганистана, Ирака, Либије, Сомалије, Пакистана и Јемена.

         Зато Крејг Робертс јавно саветује Москви да буде тврда према Западу и да ултимативно припрети војним мешањем у ситуацију на истоку Украјине.

         Посаветовао је Путина да у разговорима са лидерима Немачке и Француске припрети новим санкцијама које ће се тицати и енергетских ресурса. При том треба да им објасни да је за европске земље много боље да воде независну спољну политику, а да вашингтонска демонизација Русије може изаћи испод контроле и довести до рата који би био разоран по Европу.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари