The New York Times: Трамп рекао сарадницима да свађу са Русијом сматра бесмисленом

ОБАМИН ПЕНТАГОН ТРАЖИ БИЛИОН ДОЛАРА ЗА РАКЕТЕ НОСАЧЕ НУКЛЕАРНИХ БОМБИ

        УТИЦАЈНИ амерички дневни лист The New York Times, који је за време изборне кампање отворено ратовао против Доналда трампа, а за Хилари Клинтон, објавио је да је новоизабрани председник САД рекао својим сарадницима да не види смисао у конфронтацији са Русијом.

        Њујоршки лист је навео да је ово сазнао из „извора блиских Трампу“ и додао:

        „Трамп је о томе последњих дана говорио својим сабеседницима и наглашавао да не види никакву велику корист (за САД) од свађе са Русијом и да је сматра бесмисленом. Трамп већ подуж говори да треба одржавати радне односе са руским председником Владимиром Путином“.

        The New York Times посебно указује да је Трамп био „изненађен размерама и могућностима руског нуклеарног арсенала“ о којем су га обавестиле обавештајне службе.

        NYT подсећа да је Трамп у једном моменту изговорио да није против трке у наоружању, али да су потом његови саветници објаснили да је он заправо за даље разоружавање. И посебно истиче да још није јасно какав ће бити Трампов однос према Обамином плану за модернизацију нуклеарних снага САД који ће изискивати „много милијарди долара“.

        Пентагон је, иначе, предложио да се само на ракете-носаче нуклеарних бомби потроши билион долара.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари