Обами предложено да за амбасадора у Москви постави - хомосексуалца

ЗАХТЕВ МАКСИМУМ - ДА БУДЕ ОТВОРЕНИ ПРИПАДНИК ЛГБТ,

ЗАХТЕВ МИНИМУМ - ДА ПОДРЖАВА ПРАВА СЕКС-МАЊИНА

Чад Грифин

          РУКОВОДСТВО једне од највећих америчких ЛГБТ организација Human Rights Campaign (Кампања за људска права) упутило је председнику САД Бараку Хусеину Обами писмо са молбом да на дужност америчког амбасадора у Москви именује неког од отворених представника сексуалних мањина.

          Отворени геј или „у крајњој линији амерички грађанин који јавно подржава равноправност (хетеросексуалаца и сексуалних мањина) треба да свету покаже да је вера САД у међународна људска права јача него икада“, истакао је председник те организације Чад Грифин, а пренео Washington Post.

          Према речима Грифина ово именовање би „представницима руских сексуалних мањина дало наду да ће имати дипломатску подршку“.

          Факти подсећају да Мајкл Мекфол, који је у новијој историји постао један од најскандалознијих и најнеуспешнијих америчких амбасадора у Москви, одмах по завршетку зимске Олимпијаде у Сочију напушта место амбасадора САД у Русији.

          Као разлог повлачења, Мекфол је навео жељу да буде са породицом која живи у Калифорнији.

          Како је оценио руски политиколог Алексеј Мухин, Мекфол је „покушао да се допадне и нашима и вашима, а на крају се није допао никоме”.

          Међутим, овај политиколог сматра да примедбе на његов рад не треба да иду примарно на Мекфолов рачун, јер је он одрађивао оно што му је налагано, већ ономе ко га је именовао, тј. Бараку Обами.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари