Од Обаме затражено да ускрати подршку украјинским екстремистима

КРАЈЊЕ НЕОБИЧНА И НЕОЧЕКИВАНА ПЕТИЦИЈА НА САЈТУ БЕЛЕ КУЋЕ

  • Организатори петиције моле Барака Обаму и његову администрацију да се укључе у „ликвидацију радикалних терористичких група” уз коришћење метода који су помогли да се растерују учесници протеста „Окупирај Волстрит”

         НА САЈТУ Беле куће већ неколико дана „стоји” помало неочекивана петиција. Већ је скупила више од сто хиљада гласова подршке неопходних да је администрација Барака Обаме узме у разматрање, а њоме се фактички тражи да званични Вашингтон престане да у Украјини подржава добар део оних које је до сада подржавао.

         Сасвим конкретно, у тексту петиције се наглашава да „власт Украјине није у стању да применом силе угуши оружани отпор националистичких и терористичких организација „Десни сектор”, „Самоодбрана”, „Бели чекић” и сличних”.

         Аутори петиције тврде да те организације разбуктавају унутрашњи конфликт у Украјини и да доприносе продужавању насиља на Мајдану (кијевски Трг независности) и да се у свом деловању не либе ни убистава и мучења и организовања провокација са тобоже убијеним демонстрантима.

         Организатори петиције моле Барака Обаму и његову администрацију да се укључе у „ликвидацију радикалних терористичких група” уз коришћење метода који су помогли да се растерују учесници протеста „Окупирај Волстрит”.

         Истовремено су затражили да америчка администрација прекине тајно финансирање радикалних група преко грантова и тајних пребацивања новца преко амбасаде САД у Кијеву.

         Петиција се појавила 27. јануара и досад ју је подржало више од сто хиљада људи. Да би је Бели дом узео у разматрање – морала је у року од месец дана (до 26. фебруара) скупити најмање сто хиљада потписа америчких грађана који је подржавају.

         Према америчким законима, одговор администрације појавиће се такође на сајту Беле куће.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари