Пенс: Политика Обаме и Клинтонове створила је вакуум у којем се појавила Исламска држава

ТРАМПОВ КАНДИДАТ ЗА ПОТПРЕДСЕДНИКА САД: АМЕРИЧКИ НАРОД ТО ЗНА

Доналд Трамп и Мајкл Пенс

  • Мајкл Пенс, који је сада гувернер Индијане, указао је и на „директну везу између љубазности функционера Стејт департмана и страних донатора Фонда Клинтонових“. И упозорио: „Ту се ради крајње озбиљним тврдњама и зато у тој ствари треба доћи до истине“

        ТРАМПОВ кандидат за потпредседника САД - Мајкл Пенс - рекао је у интервјуу телевизији Fox да је за јачање Исламске државе крива кратковида политика Барака Обаме и Хилари Клинтон.

        Сам Доналд Трамп је Обаму прво назвао жртвом политике Клинтонове, па „оснивачем ИД“, а би потом објаснио да је то био „сарказам“. Чак се још и сам поправи, нагласивши да се ипак није радило само о сарказму.

        Пенс је био замољен да објасни - шта републиканци заправо о свему томе мисле.

                А он је прво нагласио да је Трамп био „веома озбиљан“ када је садашње америчко руководство оптужио за саучествовање у извођењу на сцену Исламске државе:

        „Нема никакве сумње да је пропала политика председника Барака Обаме и државне секретарке Хилари Клинтон на такозваном Великом Блиском Истоку створила вакуум у којем се могла појавити Исламска држава“.

        Пенс је овоме додао одговорност за политику слома на Блиском Истоку, која је створила услове за појаву и развој Исламске државе, лежи на Обами и Клинтоној. И нагласио: „Амерички народ то зна“.

        Иако му је то више пута у интервјуу тражено, Пенс је избегао да објасни: а због чега је онда Трамп почео да све тумачи као „сарказам“.

        Пенс, који је сада гувернер америчке државе Индијане, није пропустио прилику да укаже да управо објављена преписка помоћника Клинтонове из време када је руководила Стејт департманом указују на „директну везу између љубазности функционера Стејт департмана и страних донатора Фонда Клинтонових“.

        Пенс је навео да је FBI био за отварање истраге тим поводом, али да је америчко Министарство правде то спречило. Па упозорио:

        „Ту се ради крајње озбиљним тврдњама и зато у тој ствари треба доћи до истине“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари