Побуна против Ромнија међу Трамповим присталицама и помоћницима

ТРАЖЕ ОД НОВОГ ШЕФА ДРЖАВЕ ДА ГА НЕ ПОСТАВЉА ЗА ШЕФА СТЕЈТ ДЕПАРТМАНА

  • Бивши гувернер Арканзаса Мајк ХАКАБИ:  Именовање Мита Ромнија било би увреда за све који су гласали за Трампа!

          БРОЈНЕ присталице и многи најближи сарадници Доналда Трампа дигле су праву малу побуну против Мита Ромнија којег новоизабрани председник САД по свему судећи намерава да постави за шефа америчке дипломатије.

          Међу „побуњеницима“ су и утицајни и Трампу блиски бивши председник Представничког дома Конгреса САД Њут Гингрич и бивши гувернер Арканзаса Мајк Хакаби.    

          Гингрич сматра да Трамп никако не сме Стејт департман препустити човеку који је током изборне кампање био изразито против њега и ко му, у најмању руку, неће бити лојалан.

          Хакаби је био још категоричнији. Већ је новоизабраног шефа државе јавно опоменуо да би именовање Ромнија било «увреда за све који су гласали за Трампа».

          Како тврди CNN, Трампове присталице и помоћници директно и отворено траже да он функцију керијевог наследника повери неком другом. Притом подсећају да је Ромни у кампањи Трампа називао „обмањивачем и преварантом“.

          Ромнијеви противници посебно указују да се његови спољнополитики погледи „озбиљно разилазе“ са Трамповим поводом свих кључних спољнополитичких питања. Нарочито поводом Русије.

          Да незадовољство постоји и да кључа, потврдила је и  трампова саветница Келијен Конвеј:

          „Дигао се прави талас приватнх коментара и реакција по социјалним мрежама поводом Ромнија. Неке Трампове присталице упозоравају да он не сме доћи на положај државног секретара“.

          Гингрич је важио за најозбиљнијег кандидата за државног скеретара, али је он објавио да би више волео да се као Трампов саветник бави „стратешким питањима“.

          Међу кандидатима је и бивши градоначелник Њујорка Рудолф Ђулијани.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари