РЕЈЧЕЛ: Доћи ће до државног преврата у Вашингтону, нећемо морати дуго да чекамо

АМЕРИЧКИ НОВИНАР УВЕРЕН ДА ЋЕ АМЕРИЧКОЈ „ИГРИ ПРЕСТОЛА” ПО СВЕТУ ДОЋИ КРАЈ

  • Џон РЕЈЧЕЛ уверен промена режима у иностранству у америчкој режији може да има неочекивани резултат у самим САД. Он прориче „епски, историјски државни преврат, који ће довести до промене власти... у Вашингтону”

         СЈЕДИЊЕНЕ Државе су током многих година промениле власт у неколико десетина држава, али би Американци ускоро могли да се суоче са државним превратом у својој кући, пише коментатор OpEdNews Џон Рејчел.        

         По Рејчеловим речима, ни за кога није тајна да САД тренутно покушавају да промене режим у Венецуели, Русији, Еквадору и Боливији, а могуће, и на Куби и у Киргизији. При том, Влада САД то не жели званично да призна.

         „Срамотна „неспретност” САД, које су чувене по својим скандалозним нападима на владе других суверених држава, добро је документована. Међутим, портпарол Стејт департмента Џен Псаки недавно је наступила са смехотресном пропагандом да Вашингтон не подржава „противуставну промену власти у другим државама” — истиче коментатор OpEdNews.

         При том, друге земље с великим опрезом прате потезе САД и више немају илузија о деловању америчке владе.

         „Иако Американци не знају или не желе да признају ту аморалну, незакониту, а сада већ и веома опасну „игру престола” коју спроводи њихова влада, остатку света је већ све јасно. И таквој политици Вашингтона ће доћи крај — пре или касније, на овај или онај начин” — сматра Џон Рејчел.

         Штавише, промена режима у иностранству може да има неочекивани резултат у самим САД, сматра Рејчел, проричући „епски, историјски државни преврат, који ће довести до промене власти... у Вашингтону”.

         „А, с обзиром на брзину којом се развијају догађаји, нећемо морати много да чекамо” — закључује коментатор OpEdNews.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари