Републиканац Фиери сачинио списак Обаминих грешака и грехова

ТВРДИ ДА СВЕ ВЕЋИ БРОЈ АМЕРИКАНАЦА СМАТРА ДА ЈЕ ЊИХОВ ПРЕДСЕДНИК „БРБЉИВАЦ КОЈИ НЕ ЗНА ШТА РАДИ”

         СВЕ је више критичара америчког председника Барака Обаме.

         Последњи међу њима је познати републиканац Џон Фиери који је оценио да је Обама током последњих неколико година починио низ грешака које су нанеле озбиљну штету његовом ауторитету и изазвале неповерење бирача према њему.

         Да му не би морали да верују на реч, Фиери је направио цео ”списак Обаминих грешака”.

         За последњу је прогласио то што се Обама, по његовој процени, показао несигурним у решавању проблема изазваних ширењем вируса ебола. Нагласио је притом да су се Обамина размишљања поводом еболе показала „нетачним” и да су потврдила да САД за борбу против те епидемије немају никакав план.

         Фиери је на свој списак ставио и познату епизоду са обезглављивањем америчког новинара Џејмса Фолија. И он је шефу државе спочитао то што је одмах после изјаве о Фолијевој смрти отишао да игра голф.

         Обамино признање да нема стратегију за борбу против Исламске државе – само је учврстило уверење многих Американаца, уверен је Фиери, да је њихов председник „брбљивац који не зна шта ради”.

         И Фиери се обрушио на Обамину „имиграциону реформу”, оценивши да је и она разоткрила председниково нечињење и непоштовање датих обећање.

         Поводом немира у Фергусону, након што је бели полицајац убио 18-годишњег црнца, Обама се, по Фиеријевом мишљењу, држао тако да није било јасно на чијој је страни.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари