Шериф изрешетао оптуженог пред судијом и поротом

ИЗНЕРВИРАН ИСКАЗОМ СВЕДОКА, СИАЛЕ АНГИЛУ КРЕНУО ПРЕМА ЊЕМУ ДА ОЛОВКОМ У РУЦИ И БИО УПУЦАН СА ШЕСТ МЕТАКА...

         ЧЛАН банде „Тонгам Крип" - Сиале Ангилу - изрешетан је пред поротом у америчком граду Солт Лејк Ситију која је требало да му изрекне пресуду.

         Инцидент” се догодио када је убијени Ангилу - изнервиран исказом сведока који је описивао обред иницијације уласка у банду чији је он члан - узео оловку и кренуо према сведоку. Тада је неименовани амерички савезни шериф у разјареног младића испалио неколико хитаца из пиштоља и усмртио га пред шокираном поротом, адвокатима и осталим учесницима суђења.

         Пуцњава је претворила новоотворену и, наводно, безбедну федералну судницу у поприште терора. Нико други није повређен у пуцњави, али они у судници сигурно ће се стравичног догађаја сећати до краја живота.

         Ангилу је упуцан 6 пута у прса и умро је на путу до болнице. FBI је објавио да је на суђењу спровођена стандардна безбедносна процедура, која не захтева да оптужени буде везан лисицама.

         Он је једна од 17 особа оптужених за рекетирање, нападе, заверу, пљачке и оружане прекршаје. Налазио се у државном затвору у Јути од септембра 2007. године.

         Због напада на агента FBI и цео низ других кривичних дела.

         Независне
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари