Стејт департмент тражи од америчких глумаца да не показују симпатије према Путину

ВАШИНГТОН „СУГЕРИШЕ” ДА НЕ СЛЕДЕ ПРИМЕР МИКИЈА РУРКА И СТИВЕНА СИГАЛА

  • Један Рурков помоћник испричао да су популарном глумцу – након што је обукао спортску мајицу са Путиновим ликом – телефонирали из Стејт департмента и сугерисали да буде сусздржанији и јавно не демонстрира своја осећања према председнику Русије

         ДОБРО и тачно српски народ каже: праву муку је тешко сакрити.

         Стејт департмент је затражио од америчких глумаца и других популарних личности да не следе пример Стивена Сигала и Микија Рурка и да не показују своје симпатије према Русији. Барем не јавно.

         Сигал и Рурк се – за време својих последњих посета Русији –нису устручавали да јавно покажу своје симпатије и према Русији и према Владимиру Путину. Управо ово је натерало врх америчке дипломатије да „посаветује” и неким њиховим колегама да буду „уздржанији у својим речима и поступцима”.

         Ово су московском листу „Известија” открили блиски људи Рурка и Сигала.

         Један Рурков помоћник је испричао да су популарном глумцу – након што је обукао спортску мајицу са Путиновим ликом – телефонирали из Стејт департмента и сугерисали да буде сусздржанији и јавно не демонстрира своја осећања према председнику Русије.

         Америчка амбасада у Москви је одбила да прокоментарише вести о постојању оваквих „сугестија”.

         Све ово је доказ колико су у праву експерти који процењују да су Русија и Запад ушли у нову фазу међусобних односа.

         Наступи Сигала и Рурка се – да све буде непријатније за Вашингтон – „римују” са падом популарности Барака Обаме.

         Европски извозници хране у Русију све се више „чешу” и прозивају своје владе и Европску комисију. У време када политичари попут Марин Ле Пен држање Париза према Русији назива „крајњом глупошћу”, а лидер аустријских конзервативаца Хајнц.Критијан Штрахе чак опомиње да Европа унија саму себе води ка пропасти.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари