Трамп: Clinton Foundation је легло политичке корупције и мора бити одмах ликвидрана

ФОНД ЈЕ 2001. ОСНОВАО БИЛ КЛИНТОН, А ОТАД ЈЕ УСПЕО ДА „УСИСА“ ПРЕКО ДВЕ МИЛИЈАРДЕ ДОЛАРА

Доналд Трамп

  • Републикански председнички кандидат Доналд ТРАМП: „Клинтонови су преко тог фонда деценијама пунили властите џепове бринући о својим дародавцима, а не о америчком народу. Сада је постало апсолутно јасно да је оно чиме се бавио Фонд породице Клинтон било недозвољено док је Хилари била државни секретар тада, а да је недозвољено и сада. Тај фонд мора да буде одмах ликвидиран!“
  • Председник Националног комитета Републиканске партије Рајнс ПРИБАС: „Сада они признају да је проблема било. Зато Clinton Foundation мора одмах престати да прима донације из иностранства и вратити сав новац добијен из других држава, поготово што су неке од тих држава повезане са тероризмом, а и дозвољавају ужасна кршења људских права“

        ДОБРОТВОРНИ Фонд породице Клинтон (Clinton Foundation) најкорумпиранија је институција те врсте у историји америчке политике и мора бити затворен - изјавио је Доналд Трамп.

        Кандидат Републиканске партије за председника Сједињених Државе свој захтев за ликвидацију образложио је овако:

        „Клинтонови су преко тог фонда деценијама пунили властите џепове бринући о својим дародавцима, а не о америчком народу. Сада је постало апсолутно јасно да је оно чиме се бавио Фонд породице Клинтон било недозвољено док је Хилари била државни секретар тада, а да је недозвољено и сада. Тај фонд мора да буде одмах ликвидиран!“.

        Неименовани сарадници Clinton Foundation открили су америчкој агенцији АР да ће фонд - ако Хилари победи на председничким изборима - престати да прима донације из иностранства.

Clinton Foundation

        Председник Националног комитета Републиканске партије - Рајнс Прибас - у томе је одмах „намирисао“ тактичку смицалицу:

        „То је покушај да се заштите Клинтонова и Clinton Foundation, али им то неће помоћи. Тај покушај је уследио целу годину након што су почела спорења поводом фонда. Јер, ако је све било чисто док је Клинтонова била на челу Стејт департмана - зашто би се онда нешто мењало данас?!“

        Прибас је у наставку указао и затражио: „Сада они признају да је проблема било. Зато Clinton Foundation мора одмах престати да прима донације из иностранства и вратити сав новац добијен из других држава, поготово што су неке од тих држава повезане са тероризмом, а и дозвољавају ужасна кршења људских права“.

        Кад би Хилари Клинтон постала председник САД, она би била зависна од својих спонзора - подвукао је Прибас.

        Clinton Foundation је основао Бил Клинтон 2001-ве године - одмах пошто је напустио Белу кућу. Отада је успела да „привуче“ преко две милијарде долара, укључујући и добровољне прилоге симпатизера породице Клинтон. Али, значајна средства су брачном пару Клинтон стигла из Саудијске Арабије.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари