Трамп црнцима: Тражим ваше гласове, ништа нећете изгубити ако пробате нешто ново као што је Трамп

ПОЗВАО ИХ ДА НАПУСТЕ ДЕМОКРАТСКУ ПАРТИЈУ И ДА НА ПРЕДСЕДНИЧКИМ ИЗБОРИМА НЕ ГЛАСАЈУ ЗА КЛИНТОНОВУ

Трамп у Дајмондејлу

  • „Живите у сиромаштву, ваше школе нису добре, немате посао, 58 одсто ваших младих је незапослено, шта дођавола можете да изгубите?“, рекао је Трамп и нагласио да је уверен да ће - ако буде изабран - после четири године имати подршку 95 одсто Афроамериканаца

        РЕПУБЛИКАНСКИ председнички кандидат Доналд Трамп позвао је Афроамериканце да напусте Демократску партију и дају њему шансу на изборима за председника САД.

        Током скупа у Дајмондејлу у америчкој држави Мичиген, Трамп је у петак увече изјавио да су демократе, укључујући њихову кандидаткињу за председника Хилари Клинтон, користиле афроамеричке бираче и да су њихове гласове узимале здраво за готово.

        „Вечерас, тражим глас сваког афроамеричког грађанина у овој земљи који жели да види бољу будућност. Шта имате да изгубите пробајући нешто ново, као што је Трамп?“, упитао је републикански кандидат.

        „Живите у сиромаштву, ваше школе нису добре, немате посао, 58 одсто ваших младих је незапослено, шта дођавола можете да изгубите?“, рекао је Трамп и оптужио противкандидаткињу да Афроамериканце користи „само као гласове, а не као људска бића вредна боље будућности“.

        Републикански кандидат је обећао и да ће ако буде изабран после четири године имати подршку 95 одсто Афроамериканаца.

        Већина истраживања јавног мњења показују да знатно више Афроамериканаца подржава Хилари Клинтон.

        Председник САД Барак Обама је на изборима за други мандат 2012. добио гласове око 93 њихових одсто.

        Портпарол изборног штаба Клинтонове Марлон Маршал је саопштио да такве Трампове изјаве показују запањујуће незнање и да је потпуно необавештен о афроамеричкој заједници.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари