Трамп јавно полемисао са Обамином супругом Мишел и обећао да ће Америка бити већа него икад

 ЈАВНО ПОСАВЕТОВАО ПЕНТАГОНУ ДА ПОРУЧИ КИНЕЗИМА ДА НЕ МОРАЈУ ДА ВРАЋАЈУ „УКРАДЕНИ ДРОН”

  • Пред десетинама хиљада својих присталица у граду Мобил у Алабами рекао: „Мишел Обама је изјавила да наде више нема. Схватио сам да је говорила о прошлости, а не о будућности. Јер, ми имамо велика очекивања и огроман потенцијал. Наша држава ће бити већа него икада раније”
  •  Још је додао: „Сценарио још није написан. Ми не знамо која глава историје ће бити сутра отворена. Али, први пут за много година знамо да ћете ви написати сваку од њених глава”

         ДОНАЛД Трамп наставио је са нападима на Кину. Опет преко Твитера и опет поводом заплењеног америчког подводног дрона.

         Независно од тога што је Пентагон са кинеским војним властима договорио његово враћање. И што је његов портпарол, Питер Кук, саопштио да се не ради о „тајном апарату”.

         Трамп је твитовао: ”Требало би да кажемо Кини да не желимо да нам врате дрон који су украли. Треба им дозволити да га задрже”.

         Практично је игнорисао ову изјаву кинеског Министарства одбране:

         ”Кина је одлучила да га врати америчкој страни на прикладан начин и Кина и САД су све време били у комуникацији у вези с тим. Једнострано и отворено дизање тензија с америчке стране током тог процеса је неприкладно и не доприноси глатком решењу овог питања. Ми изражавамо жаљење због овога”.

         Пекинг је истовремено нагласио да се противи америчком обавештајном раду и војним истраживањима у кинеским водама, као и да ће Кина остати на опрезу у вези с обавештајним радом САД и преузимати неопходне кораке.

         Трамп, међутим, није искористио Твитер за реаговање на изјаву Мишел Обама да ће се Американци са његовим (Трамповим) доласком на власт опростити од свих нада да ће у земљи доћи до промена. За то је искористио наступ пред неколико десетина хиљада својих присталица у граду Мобил у Алабами:

         „Мишел Обама је изјавила да наде више нема. Схватио сам да је говорила о прошлости, а не о будућности. Јер, ми имамо велика очекивања и огроман потенцијал. Наша држава ће бити већа него икада раније”.

         У наставку је нагласио: „Сценарио још није написан. Ми не знамо која глава историје ће бити сутра отворена. Али, први пут за много година знамо да ћете ви написати сваку од њених глава”.

         Трамп окупљенима у Мобилу открио и ово: „Недавно сам са супругом Меланијом био у Белој кући. Председник и негова жена били су према нама изузетно љубазни. Надам се да је она (Мишел Обама) имала у виду нешто друго и да се није адекватно изразила”.:

         „Сада (после председничких избора) већ осећамо разлику… Постајемо свесни шта значи немати наду. Како се ви, Опра, осећате када изгубите последњу наду?”

         Супруга Барака Обаме је у изјави Опри Винфри рекла да се са доласком Трампа у Белу кућу завршава „ера надања у промене” која је трајала за осам година владавине њеног мужа

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари