Трамп регрутује добровољце који ће пратити регуларност гласања на председничким изборима

ОЦЕНИО ДА ЈЕ ШОКАНТНО ШТО ПЕНСИЛВАНИЈА НЕ ТРАЖИ ДА СЕ ПОКАЖЕ ЛИЧНА КАРТА ПРЕ ГЛАСАЊА

  • Жели целу „армију“ својих посматрача и обећава присталицама да ће спречити да појединци „гласају и по пет пута“

          ИЗБОРНИ штаб Доналда Трампа почео је да регрутује добровољце спремне да буду његови посматрачи на председничким изборима који ће се одржати 8. новембра.

          Портпарол штаба Џејсон Милер објаснио је: „Добровољци-посматрачи ће помоћи да не дозволимо фалсификовање резултата гласања. Ми смо за отворене и поштене изборе“.

          Сам преседнички кандидат Републиканске партије (Трамп) већ недељама отворено говори да је могуће „масовно намештање избора“. У суштини, регрутовање добровољаца је и почело после овог његовог апела присталицама:

          „Помозите да не дозволимо Клинтоновој да нас обмане, да фалсификује резултате гласања. Ја новмбарске изборе могу изгубити само у случају да дође до масовног фалсификовања резултата гласања“.

          У свом наступу у граду Алтуна, у Пенсилванији, Трамп је окупљеним на свом изборном митингу обећао:

          „Пратићемо гласање у Пенсилванији. Наши људи биће на разним местима и пратити шта се догађа. Нећемо никоме дозволити да гласа по пет пута!“

          Трамп није ово случајно изговорио баш у Пенсилванији. Он је шокантним назвао то што власти те америчке државе не обавезују бираче да покажу личну карту пре гласања. У 33 државе САД то је обавезно.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари