Трампов помоћник: Нови председник САД може преиспитати антируске санкције

БИВШИ КОНГРЕСМЕН ЏЕК КИНГСТОН: ТРАМП НЕМА ОБАВЕЗУ ДА СЕ ДРЖИ ОБАМИНОГ КУРСА

Џек Кингстон

  • За CNN рекао: „Трампова администрација имаће прилику да на кључне теме у односима са Русијом погледа новим очима... Сједињене Државе треба да имају добре односе са највећим земљама и највећим светским економијама“

        БИВШИ амерички конгресмен из Џорџије - Џек Кингстон, који је један од помоћника Доналда Трампа - рекао је у интервјуу CNN да нова администрација САД треба да озбиљно преиспита могућност укидања антируских санкција.

        Кингстон је притом јасно и отворено рекао: „Трампова администрација имаће прилику да на кључне теме у односима са Русијом погледа новим очима“.

        Одговарајући на директно питање - треба ли укинути санкције уведене против Руске Федерације - екс-конгресмен је назвао нагласио:

        „Будућа Трампова администрација већ је обратила пажњу на то питање, односно - поставила питање - да ли је постигнут жељен резултат. Мислим да ће већина, у најбољем случају рећи да санкције нису донеле резултате, на које е рачунало“.

        Кингстон је подвукао: „Сједињене Државе треба да имају добре односе са највећим земљама и највећим светским економијама“.

        Указао је да се САД праве да не примећују много шта од онога што раде Кина и други највећи амерички трговински партнери. Навео је да Американци у Русији воде бизнис вредан 50 милијарди долара и да зато са Русима треба сачувати „добру комуникацију. Треба да са њима заједно делујемо поводом тако важних тема као што су Сирија и Украјина“.

        Када се решавају „војна питања“ - додао је - треба одржавати и добре односе у бизнису“.

        CNN је својим гледаоцима скренуо пажњу да је Кингстон недавно боравио у Москви где је са представницима руског и америчког бизниса разговарао о могућности укидања санкција уведених против РФ. А да се тада није сретао ни са руским званичницима, ни са америчким дипломатама.

        По повратку у САД, Кингстон је разговарао са Јавним радијом САД и изговорио: „Трамп може преиспитати санкције. На снази су већ прилично дуго. Трамп нема обавезу да се држи Обаминог спољнополитичког курса“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари