САД: Снежна олуја однела 14 живота

НАЈВИШЕ СНЕГА ПАЛО У ПЕНСИЛВАНИЈИ, ЊУЈОРКУ И НОВОЈ ЕНГЛЕСКОЈ, УПОЗОРЕЊЕ НА ОПАСНОСТ ОСТАЈЕ ДО ДАЉЊЕГ НА СНАЗИ

         СНАЖНА зимска олуја, која се са југа САД померила ка североистоку, до сада је однела 14 живота. Стотине хиљада људи остале су без струје.

         Неки авионски летови су и данас отказани, а очекује се да ће олуја сутра ујутру кренути ка Канади. Људи су погинули у Кентакију, Оклахоми, Арканзасу, Охају, Индијани, Пенсилванији и Вирџинији.

         Двоје људи је погинуло када им је скутер проклизао на асфалту прекривеном снегом, након чега их је ударио камион, саопштили су званичници у Индијани, док је у Пенсилванији један човек настрадао када га је ударило моторно возило док је покушавао да покрене ауто заглављен у наносима, а у сударима у Вирџинији погинуле су две особе, пренео је АП.

         Највише снега пало је у Пенсилванији, Њујорку и Новој Енглеској, а упозорења на опасност од зимске олује остала су на снази у већем делу североистока САД, саопштила је Национална метеролошка служба.

         Портпарол те службе Дејвид Рот је рекао да ће, како се очекује, олуја сутра ујутру почети да се креће ка Канади.

         Олуја је праћена леденом кишом и суснежицом, што доводи до саобраћајних незгода на ауто-путевима и аеродромима, преноси Ројтерс.

         За данас је на територији САД отказано 457 летова, што је мање од јуче отказаних 1.500 летова, како наводи британска агенција, док АП јавља да јутрос, упркос временским условима, није било отказаних летова у градовима као што су Њујорк, Филаделфија и Бостон.

         Држава Њујорк синоћ је активирала свој Центар за ванредне операције како би изашла на крај с првом великом олујом која је погодила ту територију ове зиме.

         Олуја је донела рекордне количине снежних падавина северном Тексасу и Арканзасу пре него што је захватила амерички југ на Божић, а потом је јуче кренула ка североистоку.

         Олујни систем, праћен торнадима, оставио је јуче скоро 200.000 људи без струје у Арканзасу, Мисисипију и Тексасу, а владе Мисисипија и Алабаме прогласиле су ванредно стање.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари