Вашингтон, Чикаго, Шарлот, Кливленд, Бафало... све шири фронт против корпоративне похлепе

ПРОТЕСТИ ЗАХВАТИЛИ

ВИШЕ ОД 250 АМЕРИЧКИХ ГРАДОВА

  • На страну демонстраната који су стартовали са паролом „Окупирајмо Волстрит“ стали хакери који прете да ће Њујоршку берзу избацити из интернета
  • Подржавам њихову поруку естаблишменту. Промене се морају спровести, без обзира да ли је реч о Волстриту или политичком естаблишменту , поручила лидер демократске мањине у Представничком дому Ненси Пелоси
  • Покрет је антиамерички. Протестовати против Волстрита и банкара у суштини значи да сте против капитализма, оценио кандидат за републиканску председничку номинацију Херман Кејн

         ВАШИНГТОН, (ФоНет) - Протести који су почели на њујоршком Волстриту проширили су се на више од 250 америчких градова, међу којима је и Вашингтон, јавља Глас Америке.

         Присталице покрета "Окупирајмо Вол стрит" окупљају се већ 24 дан, захтевајући свеобухватне економске и социјалне реформе.

         Демонстранте су, осим синдиката и политичара, подржали и хакери који су запретили да ће уклонити њујоршку берзу са интернета.

         Од Чикага преко Шарлота, Индијанаполиса, Ајова Ситија, до Кливленда и Бафала - незадовољство се шири.

        Покрет "Окупирајмо Волстрит" присутан је у више од 250 америчких градова. Демонстранти су уједињени против корпоративне похлепе.

        Протести су настављени и у Вашингтону, где су их подржале поједине демократе.

        "Подржавам њихову поруку естаблишменту. Промене се морају спровести, без обзира да ли је реч о Волстриту, политичком естаблишменту или осталима", поручила је лидер демократске мањине у Представничком дому Ненси Пелоси.

        Републиканци, пак, оштро критикују покрет.

        "Покрет је антиамерички. Протестовати против Волстрита и банкара у суштини значи да сте против капитализма", сматра кандидат за републиканску председничку номинацију Херман Кејн.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари