Амерички режим у Кијеву ће најутицајнијем опозиционом политичару судити за велеиздају

НЕУСПЕШАН ПРВИ ПОКУШАЈ ХАПШЕЊА ЛИДЕРА ОПОЗИЦИОНЕ ПЛАТФОРМЕ И ПОСЛАНИКА ВИКТОРА МЕДВЕДЧУКА

Виктор Медведчук

* На удару и Тарас Козак,  други лидер Опозиционе платформе која је тренутно популарнија од партије шефа државе Владимира Зеленског

* Познати украјински новинар Јуриј ТКАЧОВ: „Медведчук је политичар којег ће власт послати у затвор без много колебања. Он  представља претњу за америчку владу у Украјини. Власт жели да нас увери да Медведчук заиста представља претњу америчкој влади у Украјини“

______________________________________________________

       ДРЖАВНИ тужилац Украјине Ирина Венедиктова објавила је да је потписала акт којим је двојицу народних посланика Украјине осумњичила за велеиздају и крађу ресурса на Криму.

       Она није открила њихова имена, али кијевски и руски медији јесу. Тврде да је украјински проамерички „узео на нишан“ лидере  Опозиционе платформе – За живот - Виктора Медведчука и Тараса Козака.

       Венедиктова је признала да „није утврђено где се налази Медведчук“ и да ће Служба безбедности Украјине (СБУ) предузети све потребне да га „спроведе у притвор“.

Са супругом Оксаном Марченко

       СБУ је покушала да уђе у кућу Медведчука, али их његов адвокат и  обезбеђење „убеђују“ да он није унутра.

       Познати украјински новинар Јуриј Ткачов овако је прокоментарисао насртај режима на лидере парламентарне странке која је, пре социолошким мерењима, сада популарнија од партије шефа државе Владимира Зеленског:

       „Медведчук је политичар којег ће власт послати у затвор без много колебања. Он  представља претњу за америчку владу у Украјини. Власт жели да нас увери да Медведчук заиста представља претњу америчкој влади у Украјини“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари