Баш право америчко лидерство, бaш прави добитник Нобела за мир!

ОБАМА ОЦЕНИО ДА СУ УБИСТВО ГАДАФИЈА И ПОВЛАЧЕЊЕ ИЗ ИРАКА - ДОКАЗ „ОБНОВЉЕНОГ ЛИДЕРСТВА АМЕРИКЕ У СВЕТУ“

  • Као да су му Либија и Гадафи у томе сметали, велики лидер велике Америке објавио да ће се одсад на миру посветити „јачању ослабљење економије и стварању радних места, са истом уверљивошћу и јединством које су у борби испољиле наше трупе“
  • ФАКТИ: Шта ли би тек рекао да је већ успео да ликвидира Путина, талибане, Чавеза, Кастра, Ахмадинеџада и нарастајућу кинеску економску моћ, какав ли би тек то био доказ „обновљеног лидерства“!

        ВАШИНГТОН, (ФоНет) - Амерички председник Барак Обама изјавио је да су смрт бившег либијског вође Муамера Гадафија и крај рата у Ираку снажни показатељи обновљеног лидерства Америке у свету и најавио да ће се сада бавити сопственом нацијом.

        Америка се сада мора суочити са „највећим изазовом за нацију“, а то је јачање ослабљење економије и стварање радних места, „са истом уверљивошћу и јединством које су у борби испољиле наше трупе“, рекао је Обама у обраћању нацији преко радија и интернета.

        Обама је у петак објавио да ће се америчке трупе повући из Ирака до краја године, подсећа АП.

        Током протекле декаде, потрошили смо милијарде долара на рат, а исувише мало инвестирали у највећи извор наше националне снаге - у наше људе, нагласио је Обама.

        „Сада је потребно да градимо сопствену нацију“, поручио је амерички председник.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари