Без реакције остале и Путинове речи да САД нису потребни савезници већ вазали

Стејт департмент избегао да коментарише замерке руског премијера на рачун САД

  • Мораћемо да са премијером Путином разговарамо поводом неких његових изјава. Као и досад, опет позивамо Русију да се поводом протеста незадовољних изборима придржава власти закона, рекла је портпарол Стејт департмента Викторија Нуланд

          АМЕРИЧКИ Стејт департмент није одреаговао на критичке опаске Владимира Путина на рачун САД. Упркос томе што је руски премијер, поред свега осталог, рекао да му се понекад чини да Сједињеним Државама `нису потребни савезници већ вазали`.

          Без директног одговора остала је и Путинова тврдња да су САД  међу земљама које финансијски помажу одређене опозиционе групе у Русији и тако се мешају у њене унутрашње ствари.

          „Мораћемо да са премијером Путином разговарамо поводом неких његових изјава. Захвални смо председнику Медведеву за налог да се провере пријаве да је за време избора било неправилности. Захвални смо руководству Русије и што је омогућило да мирни протести незадовољних изборима протичу мирно. Као и досад, опет позивамо Русију да се придржава власти закона“, рекла је портпарол Стејт департмента Викторија Нуланд.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари