Бос над босовима се 16 година крио у бункеру испод куће

Италијанска полиција у акцији против напуљске Каморе запленила 100 милиона евра

  • Акција против напуљске Каморе уследила је после хапшења боса моћног клана Казалеси, Микаела Загарије прошле недеље који је 16 година провео у бекству

        НАПУЉ, (ФоНет) - Италијанска полиција запленила је у акцији против напуљске мафије Каморе банкарске рачуне, земљу и једну дискотеку, укупне вредности од 100 милиона евра.

        Полиција је запленила имовину неколико мањих грађевинских фирми, земљиште, аутомобиле, 10 банкарских рачуна и дискотеку у близини места Римини, у акцији која је изведена на више локација од Напуља, на југу земље, до неколико градова у северним областима Италије.

        Акција против напуљске Каморе уследила је после хапшења боса моћног клана Казалеси, Микаела Загарије прошле недеље који је 16 година провео у бекству.

        Загарија се скривао у тајном бункеру од армираног бетона испод куће у граду Казапесене, северно од Напуља, подсећа АФП.

        Казалеси, који важи за најмоћнији клан у саставу Каморе, активан је у грађевинским пословима у северним деловима Напуља, али и у другим деловима Италије.

        Приликом Загаријевог хапшења, суд је саопштио да су он и чланови његове породице контролисали послове у тој индустрији, склапање уговора, запошљавање људи и коришћење средства у грађевини широм Италије.

        Италијански новинар Роберт Савиано који се у својој књизи "Гомора" бави кланом Казалеси, означио је Загарија као "боса над босовима".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари