Британски парламент: Камерон није државу уопште припемао за могући Brexit

ИЗВЕШТАЈ КОЈИ ЈЕ УСВОЈИО СПОЉНОПОЛИТИЧКИ КОМИТЕТ ПРИПРЕМАЛО 11 ПОСЛАНИКА

         ВЛАДА доскорашњег премијера Дејвида Камерона одговорна је за "тежак немар" јер није припремила "акциони план" пред евентуални "Brexit", оценио је данас Спољнополитички одбор британског парламента.

         "Одлука претходне (Камеронове) владе да од главних министарстава, укључујући Министарство спољних послова, не захтева да се припреме за могућност да бирачи гласају за излазак из Европске уније, показује тежак немар", оценили су посланици.

         "То је повећало неизвесност после референдума и у Великој Британији и међу нашим главним међународним партнерима, што задатак нове владе чини још тежим", пише у извештају.

         Због тог "одсуства акционог плана", нова влада је скоро месец дана после референдума од 23. јуна још у "почетној" фази припреме за Brexit, подвукло је 11 посланика, аутора извештаја.

         Одбор између осталог примећује да за ефикасну припрему напуштања ЕУ треба повећати средства додељена Министарству спољних послова којим сада управља донедавни градоначелник Лондона Борис Џонсон, посебно у погледу особља.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари