Јункер Британцима: Неће бити нових преговора, ако сте изашли - изашли сте

ПЛАШЕ ИХ И ХВАТАЈУ НА ПРОСТЕ ТРИКОВЕ, АЛИ АКО - ЗАСЛУЖИЛИ СУ, ВЕКОВИМА ЛОМЕ РЕБРА КОМЕ СТИГНУ 

        ШЕФ Европске комисије Жан Клод Јункер изричито је данас нагласио да неће бити накнадних преговора са Британијом након референдума.

        „Они који спроводе британску политику и британски гласачи морају да знају да неће бити никаквих преговора“, рекао је Јункер новинарима у Бриселу.

        Јункер је рекао да ЕУ неће ићи преко договора који је британски премијер Дејвид Камерон постигао са својим колегама на самиту у фебруару.

        „Ми смо склопили споразум са премијером, добио је колико може да добије, дали смо колико можемо да дамо“, рекао је Јункер након разговора са новим аустријским канцеларом Кристијаном Керном.

        „Ако си изашао- изашао си“ - рекао је Јункер, преноси АФП.

Оланд Британцима: Ако изађете - то је заувек, изгубићете приступ економском простору ЕУ

 

        ФРАНЦУСКИ председник Франсоа Оланд оценио је данас да, уколико Британци гласају на предстојећем референдуму да напусте Европску унију, то била „неповратна одлука“ која би могла да угрози приступ Велике Британије јединственом тржишту Уније.

        „Уколико је избор напуштање ЕУ то би било неповратно. То би представљало веома озбиљан ризик за Британију да изгуби свој приступ јединственом тржишту и свему што иде уз Европски економски простор. Сви треба да тога буду свесни“, поручио је Оланд, а преноси Ројтерс.

        У питању је, како је истакао, будућност Уније, наводи АФП.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари