Клаус: Највећа језа данашње Европе је то колико је Европска унија успела да индоктринира младе

„ТВРДИ СЕ ДА ЈЕ БРЕГЗИТ НАРОДНА ПОБУНА, ТО ЛЕПО ЗВУЧИ, ЈОШ САМО ДА ЈЕ - ТАЧНО“

Вацлав Клаус

  • „Естаблишмент индоктринира пре свега омладину и децу. Отуд и сви они вицеви како су британски пензионери надгласали младе прогресивне Европљане. Та млада генерација је потпуно изманипулисана. Млада генерација је слуђена“
  • „Будалаштине данашње европеистичке доктрине као апотеозе наднационалних целоконтиненталних структура и свих ставова родне равноправности и мултикултурног друштва - све то пропагирају ватрено убеђени људи који то мисле озбиљно“

        БИВШИ председник Чешке Вацлав Клаус оценио је да је највећа језа данашње Европе то колико је Европска унија успела да индоктринира младе проевропским мишљењем тако да прихватају наднационалне целине и мултикултурно друштво, као и да не види да би Брегзит могао заиста да покрене побуну против европских елита.

        „Кажете да је Брегзит народна побуна. То је лепа фраза, имам само једну примедбу: ех, да је. Ја је за сада не видим“, казао је Клаус у разговору за чешки недељник Ехо24.

        „Још увек за огромну већину Европљана систем функционише, људи су релативно богати, могу да иду на летовање на југ. Да је све више људи који отварају очи и почињу да примећују разлике између стварности и званичне пропаганде, то да. Али, естаблишмент је још увек неизмерно моћан и манипулише“, додао је.

        Бивши најгласнији евроскептик међу шефовима држава и влада ЕУ упозорио је да је највећа страхота у томе што ЕУ успева да пропагандом слуди младе да верују у Унију а не националне државе и у мултикултурно друштво а да је та индоктринација и проевропска пропаганда јача него комунистичка у време такозване нормализације након совјетске окупације Чехословачке 1968. године.

        „Естаблишмент индоктринира пре свега омладину и децу. То је највећа језа данашње Европе. Отуд и сви они вицеви како су британски пензионери надгласали младе прогресивне Европљане. Та млада генерација је потпуно изманипулисана. Млада генерација је слуђена“, рекао је Клаус.

        За Клауса је посебно алармантно то што млади заиста верују у наднационалне ентитете и мултикултурно друштво, док, како је казао, већ 1980-тих година у комунистичкој Чехословачкој више није било агитатора који у комунистичку пропаганду заиста од срца верују.

        „Убеђен сам да садашња мера индоктринације може да се упореди са манипулацијама и индоктринацијом омладине у комунизму у његовој касној ери. Рекао бих да је степен индоктринације 1980-тих био слабији. Зато што је више нико није радио убедљиво. Будалаштине данашње европеистичке доктрине као апотеозе наднационалних целоконтиненталних структура и свих ставова родне равноправности и мултикултурног друштва све то пропагирају ватрено убеђени људи који то мисле озбиљно“, казао је Клаус.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари