Марин Ле Пен: ЕУ је постала религија, а њени функционери - њени свештеници

КОНФЕРЕНЦИЈА ЕВРОПСКЕ ДЕСНИЦЕ У КОБЛЕНЦУ ПОД ДЕВИЗОМ

„ЕВРОПА НАЦИЈА И СЛОБОДЕ“

Марин Ле Пен

  • Лидерка француског Националног фронта: Европска унија је заиста постала религија. Изван тога се не сме ни размишљати. Њени свештеници унапред искључују све друкчије мисли, забрањују сваку критику свог система. Они су постали праве догмате, истинске антидемократе. Али, током 2016-те коначно су се пробудиле англо-саксонске земље. Уверена сам да ће 2017-та бити година буђења континенталне Европе. То више није питање могућности већ пре питање времена
  • Скупу у Кобленцу присуствује око 1.000 људи. Поред Ле Пен, у главним улогама су лидер холандске Партије слободе Герт Вилдерс, вођа италијанске Лиге Севера Матео Салвини и председница Алтернативе за Немачку Фрауке Петри

        ЕВРОПСКА унија је постала религија која не дозвољава другачија мишљења и критику - оценила је Марин Ле Пен.

        У наступу на конференцији Freedom for Europe у немачком граду Кобленцу, изразила је очекивање да ће се ситуација ЕУ током 2017-те изменити.

        Лидерка француског Националног фронта, која је један од најозбиљнијих кандидата за новог шефа своје државе, додатно је објаснила:             

        „Током 2016-те коначно су се пробудиле англо-саксонске земље. Уверена сам да ће 2017-та бити година буђења континенталне Европе. То више није питање могућности већ пре питање времена.“

        Указала је да европске елите не желе промене и да их одбацују:

        „Европска унија је заиста постала религија, а они су - њени свештеници. Изван тога се не сме ни размишљати. Они унапред искључују све друкчије мисли, забрањују сваку критику свог система. Они су постали праве догмате, истинске антидемократе“.

        Ле Пен је оценила да ће излазак Велике Британије из ЕУ изазвати домино-ефекат у другим државама-чланицама и истакла:

        „Живимо при крају једног света и рађању другог. Брегзит је био први озбиљни удар по старом свету. Други је долазак Доналда Трампа на чело САД. Ја сам за иступање Француске из ЕУ“.

        Објаснила је да не мисли да свака земља треба да напусти еврозону, али да свака треба да има могућност да то уради - ако пожели.

        Она је, иначе, миграциону политику Брисела назвала тиранијом, а Ангелу Меркел назвала њеним главним реализатором.

        Конференцији у Кобленцу присуствују још лидери десне посланичке групе у Европарламенту „Европа нација и слобода“, у којој представнике имају и белгијска партија Фламански интерес и италијанска Лига севера.

        „Европа нација и слободе“ има 40 посланика у Европском парламенту који има укупно 751-ог посланика.

        Скупу у Кобленцу присуствује око 1.000 људи.

        Поред Ле Пен, у главним улогама су лидер холандске Партије слободе Герт Вилдерс, вођа италијанске Лиге Севера Матео Салвини и председница Алтернативе за Немачку Фрауке Петри.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари