Влада Терезе Меј објавила да Велика Британија унутар ЕУ није била истински независна

ПРЕДСТАВИЛА ПАРЛАМЕНТУ БЕЛУ КЊИГУ СА ПЛАНОМ

„МЕКОГ И РЕГУЛИСАНОГ“ ИСТУПАЊА ИЗ ЕУ

Дејвид Дејвис

  • Министар за Brexit Дејвид ДЕЈВИС посланицима: За Уједињено Краљевство је од изузетне важности да иступи из јединственог ЕУ-тржишта и да са Бриселом закључи споразум о бесцариснкој трговини

        ВЛАДА Велике Британије објавила је Белу књигу која је заправо план који је представила парламенту за иступање земље из састава Европске уније.

        Документ је посланицима представио министар за Brexit Дејвид Дејвис.

        У говору у доњем дому парламента, нагласио је да Бела књига показује како премијерка Тереза Меј види „истински независну Велику Британију“.

        Додао је да је за Уједињено Краљевство од изузетне важности да иступи из јединственог ЕУ-тржишта и да са Бриселом закључи споразум о „бесцариснкој трговини“.

        Дејвис је потом посланицима рекао: „Ми признајемо четири слободе ЕУ. Зато ћемо напустити јединствено тржиште и радити на томе да, уместо њега, успоставимо стратешко партнерство, чији саставни део би био амбициозни споразум о бесцаринској трговини“.

        Бела књига предвиђа „меки и регулисани излазак из ЕУ“.

        Дејвис се посебно осврнуо на проблем миграната: „Створићемо имиграциони систем који ће нам омогућавати да контролишемо број усељеника“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари