Гадафијев конвој атаковао амерички Predator?

САД ћуте о својој улози у ликвидацији Гадафија

  • Агенција Ројтерс објавила да је у нападу на Гадафијев конвој учествовала америчка беспилотна летелица типа Predator
  • Заменик портпарола Стејт Департмента Марк Тонер (новинару који је питао за улогу те летелице): «Боље је да то питање поставите НАТО или нашем министру одбране»
  • ФАКТИ: НАТО саопштио да је ракетирао «Гадафијев конвој» да би заштитио либијске цивиле – ето како се јефтино перу крваве руке!

        ЗАМЕНИК  официјелног представника Стејт Департмента Марк Тонер избегао је да на било који нашин одговори на питање «какву улогу су одиграле САД у убиству либијског диктатора Моамера Гадафија».

        Тонер је пристао да каже само оволико и ово: »Боље је да то питање поставите НАТО или нашем министру одбране... Желим да само укажем: да је НАТО  потврдио да је један авион алијансе нанео удар по конвоју аутомобила која је припадала Гадафију и да је тај конвој учествовао у војним операцијама. Још није утврђено да ли се у том конвоју налазио сам Гадафи. То је до овог момента још нејасно».

        Питање Тонеру није било случајно. Агенција Ројтерс је нешто раније објавила да је у нападу на Гадафијев конвој учествовала америчка беспилотна летелица типа Predator.

Марк Тонер

        Америчко Министарство одбране засад се уздржава од било каквих коментара

        А НАТО  је издао овакво саопштење:

        «При наношењу удара по конвоју, алијанса није знала да се у једном од аутомобила налази сам Гадафи. Удар је био нанесен искључиво ради тога да се у складу са мандатом УН смањи опасност по либијско цивилно становништво. НАТО није дошао у Либију да би уништавао појединце. Циљ је била колона од 75 различитих транспортних средстава која се великом брзином кретала периферијом Сирта».

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари