Узео провизију од државног зајма, а тврди да се борио за Хратску!

ЗА НАЈВИШЕ МЕСЕЦ ДАНА ПОЧИЊЕ СУЂЕЊЕ САНАДЕРУ

ЗА РАТНО ПРОФИТЕРСТВО

  • УСКОК експремијера оптужио да је као заменик министра спољних послова 1994. и 1995. узео 3,6 милиона куна провизије од зајма који је аустријска Хyпо банка средином 90-их одобрила Хрватској

        ЗАГРЕБ, (ФоНет) - На Жупанијском суду у Загребу одржаће се припремно рочиште у поступку против бившег хрватског премијера Иве Санадера под оптужбом за ратно профитерство.

        Санадер је пред оптужним већем с гнушањем одбацио оптужбу, наводећи да се у време наводног узимања провизије борио за Хрватску и да је имао чин пуковника.

        Његова адвокатица Јадранка Слоковић најавила је да ће обрана суду предложити да се испита десетак сведока које УСКОК није испитао у истрази и да се у спис унесе и додатна документација, пренео је ХРТ.

        УСКОК га је оптужио да је као заменик министра спољних послова 1994. и 1995. узео 3,6 милиона куна провизије од зајма који је аустријска Хyпо банка средином 90-их одобрила Хрватској.

        Санадер ће се појавити на рочишту које је затворено за јавност, потврдио је његов одвјетник Горан Суић.

        Очекује се да ће се Санадер поновно изјашњавати о оптужници и да ће судија одредити датум почетка суђења, као и доказе и сведоке које ће испитати.

        На рочишту судија може, уз сугласност странака, да укине истражни затвор или да га замени блажом мером и против такве одлуке жалба није допуштена.

        Почетак првог суђења Санадеру може се, како је недавно известио суд, очекивати пред крај октобра или почетком новембра.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари