И на Западу кренуо талас сумњи да је изложени »мртви Гадафи« заиста Гадафи

У ТРГОВИНСКОМ ЦЕНТРУ ЛИБИЈСКОГ ГРАДА МИСРАТА

ИЗЛОЖЕНО ПОЛУОБНАЖЕНО ТЕЛО »МРТВОГ ГАДАФИЈА«

  • Тело за које се официјелно тврди да је Гадафијево – мада је је и људима који нису ни анатоми, ни физиогномичари јасно да „Гадафијево тело“ припада мушкарцу који је бар 20 година млађи, а да „глава“ тек-тек личи – обнажено је до појаса, а на рукама и горњем делу трупа су видљиве ране од метака (на грудима, стомаку и левој страни главе) и сасушена крв
  • Да са „мртвим Гадафијем“ ништа није у реду, потврђује и изјава побуњеничког руководства (прелазног националног савета Либије): „Аутопсије неће бити ни данас, ни наредних дана! Нико нема намеру да се тиме бави!“ – пренео је Франс Прес изјаву представника ПНСЛ  Фатхи Багача

        ОКРВАВЉЕНО тело либијског лидера Моамера Гадафија – ако је уопште његово и ако је најпознатији светски пуковник уопште убијен – изложено је погледима знатижељника у трговинском центру града Мисрата. У некој врсти индустријског замрзивача или фрижидера.

        А знатижељника је било толико да су формирали дугачке редове. Режисери огавног спектакла чак су објавили када (од...до...) у трговински центар могу улазити само мушкарци, а кад породице.

        Тело за које се официјелно тврди да је Гадафијево – мада је је и људима који нису ни анатоми, ни физиогномичари јасно да „Гадафијево тело“ припада мушкарцу који је бар 20 година млађи, а да „глава“ тек-тек личи – обнажено је до појаса, а на рукама и горњем делу трупа су видљиве ране од метака (на грудима, стомаку и левој страни главе) и сасушена крв.

        Као што се и могло очекивати у земљи која је у грађанском рату (испровоцираном и организованом извана), многи су се са задовољством сликали поред „мртвог Гадафија“. А неки су – што је, нема сумње такође део режије – пред камерама узвикивали „Хоћемо да видимо пса!“

        Да са „мртвим Гадафијем“ ништа није у реду, потврђује и изјава побуњеничког руководства (прелазног националног савета Либије) да аутопсије неће бити.

        „Аутопсије неће бити ни данас, ни наредних дана! Нико нема намеру да се тиме бави!“ – пренео је Франс Прес изјаву представника ПНСЛ  Фатхи Багача.

        Јавних сумњи да је изложени „мртви Гадафи“ заиста Гадафи, а самим тим – и да ли је уопште убијен он или неки од његових двојника или, напросто, неко ко је имао пех да на њега личи – све је више и на Западу. И, тешко ће бити тај талас зауставити.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари