Медицинска сестра у САД инсулином убила седам ратних ветерана

РЕТА МЕЈЗ (46) ОСУЂЕНА СЕДАМ ПУТА НА ДОЖИВОТНУ РОБИЈУ

Рета Мејз

* Медицинска сестра је признала да је од јула 2017. до јуна 2018. године убризгала инсулин ратним ветеранима старости од 81 до 96 године, који нису били дијабетичари

___________________________________________________

       МЕДИЦИНСКА  сестра у САД Рета Мејз (46) осуђена је на доживотни затвор због убиства седам ратних ветерана, којима је намерно убризгала смртоносне дозе инсулина.

        Она је у јулу признала кривицу за седам убистава и покушај убиства још једне особе, чиме је избегла додатну истрагу о још десетак сумњивих смртних случајева.

       Породицама жртава је у судници рекла да јој је жао због бола који им је нанела.

       Њен адвокат је рекао да је она „изгубила спосбност јасног разлучивања“ због проблема са менталним здрављем.

       Додао је да болује од пост-трауматског стреса због рада у Ираку и навео да је била изложена стресу због ноћних смена у једној болници за ратне ветеране у Западној Вирџинији.

       Судија је оценио да не постоје објашњења и још мање оправдање за те злочине.

       „Ви сте чудовиште које нико није приметио“, оштро је рекао судија који јој је изрекао доживотну затворску казну за сваку жртву појединачно.

       Медицинска сестра је признала да је од јула 2017. до јуна 2018. године убризгала инсулин ратним ветеранима старости од 81 до 96 године, који нису били дијабетичари.

       У почетку су смрти тих ветерана деловале као природне због старости, али је на крају један лекар приметио нешто сумњиво и то пријавио правосуђу, које је наложило обдукцију жртава.

       (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари