Меј тражи нови продужетак рока за договор са Бриселом о Брегзиту

НЕ КРИЈЕ И ДА ЖЕЛИ НАГОДБУ СА ЛИДЕРОМ ОПОЗИЦИОНИХ ЛАБУРИСТА КОРБИНОМ

           БРИТАНСКА премијерка Тереза Меј изјавила је данас да ће поново тражити од Европске уније да продужи период за преговоре о Брегзиту и да ће покушати да са лидером опозиционих лабуриста Џеремијем Корбином прекине "застој" у којем се нашао тај процес у парламенту.

           Меј је навела да је Британији потребно да се продужи период за активирање члана 50 Лисабонског уговора, који се односи на повлачење из Уније, на што краћи могући временски период, како би се избегао излазак земље из блока без договора.

           "И морамо да будемо јасни шта је циљ таквог продужетка - да осигурамо да изађемо правовремено и уредно", навела је британска премијерка.

           Она је додала да "данас предузима акцију" како би окончала ћорсокак у који је запао Брегзит.

           "Нудим да седнем са лидером опозиције и да покушамо да се договоримо око плана, којег бисмо се обоје држали како бисмо осигурали да напустимо Европску унију и да то урадимо уз договор", поручила је Меј, а преноси Ројтерс.

           Обраћајући се испред кабинета у Даунинг стриту, после седмочасовног већања са министрима, Меј је рекла да ће се влада њене земље придржавати одлука парламента док покушава да постигне консензус о изласку из Уније, додаје АП. 

           (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари