„Наши борци су гадно премлатили Гадафија, а потом су га устрелили“

ПОЈАВИЛА СЕ ЈОШ ЈЕДНА ВЕРЗИЈА ГАДАФИЈЕВЕ СМРТИ

  • Отпали су лажни „украси“: да се аутомобил којим је пуковник пребациван у болницу нашао под артиљеријском ватром обе стране и да је заробљеник тада наводно био смртно рањен у главу
  • Врховни комесар УН за људска права, чије је седиште у Женеви, званично је затражио да се истраже околности ликвидације Гадафија. Његов портпарол је назвао «шокантним» снимке на којима се види како побуњеници прво вуку по прашини још живог, а потом мртвог Гадафија

        ПОТВРДИЛА  се претпоставка ФАКТИ да је лажна верзија смрти Моамера Гадафија са којом је иступио врх (ПНСЛ) побуњеничке власти у Либији.

        Један од чланова ПНСЛ анонимно је признао Ројтерсу да су припадници одреда, који је заробио либијског лидера, намерно убили заробљеног Гадафија. Значи, отпали су „украси“: да се аутомобил којим је пуковник пребациван у болницу нашао под артиљеријском ватром обе стране и да је заробљеник тада наводно био смртно рањен у главу.

       „Наши борци су гадно премлатили Гадафија, а потом су га устрелили. Шта да се ради: рат је!“

       Према његовим речима, Гадафи је ухваћен приликом покушаја да напусти родни Сирт који је пао у руке трупа ПНСЛ на чијој страни ратује НАТО. Претходно су човека који је 42 године владао Либијом (рањеног) његове присталице сакриле у једном дренажном отвору на периферији Сирта.

       Побуњеници су – према овој последњој верзији – претходно побили Гадафијеве присталице које су чувале «дренажни отвор».

       Врховни комесар УН за људска права, чије је седиште у Женеви, званично је затражио да се истраже околности ликвидације Гадафија. Његов портпарол је назвао «шокантним» снимке на којима се види како побуњеници прво вуку по прашини још живог, а потом мртвог Гадафија.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари