Доњецкој Републици се прикључила још два града

ВЛАСТ ТУРЧИНОВА НА ЈУГОИСТОКУ УКРАЈИНЕ ПРИЗНАЈЕ САМО 30,3 ОДСТО

  • Чак и кијевска анкета показала да премијерску власт Арсенија Јацењука незаконитом сматра 49,6 одсто становника историјске Новоросије

         ПРЕМИЈЕР кијевских пучиста Арсениј Јацењук објавио је да на амнестију могу рачунати само они федералисти на југоистоку Украјине који добровољно положе оружје и ослободе заузета здања државних институција.

         Међутим, самопроглашена Доњецка Народна Република се више не осврће ни на Јацењука, ни на његову „владу“, ни на Кијев.

         Данас су под њену заставу стала још два града: Старобешево и Комсомољское. У оба су федералисти одржали масовне митинге на којима су донете идентичне одлуке: о прикључивању Доњецкој Републици и скидању државне заставе Украјине са свих административних здања.

         И, за мање од пола сата - свуда су биле истакнуте заставе Доњецке Републике.

         Одметање од Кијева постало је, заправо, незаустављиво. То се данас потврдило и у Горловки која је ушла у састав ДНР пре неколико дана.

         Локални федералисти су објавили да зграду полиције не само да неће ослободити, него и да ће је бранити „по сваку цену“.

         Једнаку непопустљивост демонстрирају и Доњецк, Луганск, Славјанск...

         Није ни чудо. Чак је и анкета Кијевског међународног социолошког института показала да на целој територији Новоросије (Одеска, Николјавевска, Херсонска, Харковска, Луганска, Дњепропетровска, Запорошка и Доњецка област) само 30,3 одсто њених становника признаје Александра Турчинова за шефа државе. А Јацењука за премијера - 33,6 одсто.

         Јацењукову премијерску власт при том незаконитом сматра 49,6 одсто.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари