Има Ал Каидиних убица и са личним картама Србије!

УПОЗОРЕЊА ЧЛАНА ЕКСПЕРТСКОГ ТИМА ЈУГОИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ

ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА ЏЕВАДА ГАЛИЈАШЕВИЋА

  • Ширење вехабија по РС је стратешки пројекат из Сарајева, које упорно и отворено провоцира Српску и српски народ
  • Екстремне и најрадикалније организације вехабија, пре свих „Позив у рај“, примљене су на највишем нивоу у Ријасет Исламске заједнице. То покровитељство велике религије, криминалце и терористе чини сигурним и они све динамичније и агресивније освајају простор на имагинарним линијима будућег сукоба и рата у БиХ
  • БиХ - звони на узбуну Галијашевић - крстаре најмрачније фигуре Ал Каидине галерије убица са личним картама Србије, Хрватске и земаља ЕУ, што нико не спречава, па чак врло ретко и евидентира

        ОНО што су многи, чак и у републици Српској, само слутили, јавно је изговорио члан Експертског тима југоисточне Европе за борбу против тероризма Џевад Галијашевић: Ширење вехабија по РС је стратешки пројекат из Сарајева, које упорно и отворено провоцира Српску и српски народ!

       У  интервјуу агенцији СРНА, Галијашевић је био директан и отворен: „Сарајево не жели сукоб са Америком и провоцира Републику Српску. Те провокације долазе како из Исламске заједнице, тако и са политичке говорнице институција БиХ и страница опскурних, нискотиражних медија са којих се оглашавају увек исти Борићи, Латићи, Алиспахићи... ”

       Галијашевић је алармирао јавност и да је смишљено подривено деловање Обавештајно-безбедносне агенције БиХ -  п једине институције у Сарајеву која се бави прикупљањем података и доказа о деловању разних група и идеологија које руше уставни поредак БиХ и угрожавају њену и безбедност региона.

       „Многе квалитетне информације које је ова агенција прикупила ових дана су просто бачене и сав напор је упропаштен. Људи који су прикупљали информације и деловали унутар вехабијских заједница су откривени. Након откривања њиховог идентитета, угрожена и је безбедност, а пред јавност и западне дипломате стигла је детаљна информација о терористичкој мрежи која је достигла неслућене размере, о енормним изворима прихода, о радикалним плановима - о организацији и објави џихада“.

       Према његовим речима, кључни оперативац који је координирао прикупљање свих важних информација о размерама вехабијске мреже већ је „проваљен“, а документи који носе највиши степен тајности на неколико десетина страница постали су доступни сарајевским медијима, док се извештај целог једног тима умножава и дели по Сарајеву.

       Галијашевић тврди да је вехабијски покрет у БиХ добио потпуно отворену подршку Исламске заједнице БиХ и њеног поглавара Мустафе Церића.

       „Њихове екстремне и најрадикалније организације, пре свих „Позив у рај“, примљене су на највишем нивоу у Ријасет Исламске заједнице. То покровитељство велике религије, криминалце и терористе чини сигурним и они све динамичније и агресивније освајају простор на имагинарним линијима будућег сукоба и рата у БиХ“, упозорава Галијашевић.

       Па наставља: „Токови новца и трансфер најрадикалнијих исламиста из целог света нису прекинути, није било ни покушаја да се то учини. Поједине западне дипломате, пре свих Валентин Инцко, али и други, отворено са страница појединих сарајевских гласила поручују да они не могу водити бригу о вишковима наоружања или о доступности минско-експлозивних средстава терористима“.

       А БиХ - звони на узбуну Галијашевић - крстаре најмрачније фигуре Ал Каидине галерије убица са личним картама Србије, Хрватске и земаља ЕУ, што нико не спречава, па чак врло ретко и евидентира.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари