Мини-пакт стабилности још пре 9. децембра

И НЕМАЧКИ ЛИСТ ВЕЛТ АМ ЗОНТАГ ТВРДИ ДА МЕРКЕЛОВА И САРКОЗИ СПРЕМАЈУ ВЕЛИКО „ТУМБАЊЕ“ УНУТАР ЕУ

  • Лист се позива на изворе из немачке владе који су открили да двоје европских моћника желе што пре да донесу нови ексклузивни уговор између Француске, Немачке и још највише - неколико земаља еврозоне (уместо садашњих 17)
  • Фaктu:  Чему ли се сада надају Борис Тадић, Чеда Јовановић и Вук Драшковић?! Па, ови су својим јадом забављени! Засад говоре да се небеса неће срушити ако њихова Србија 9. децембра не добије кандидатуру (Жарко Обрадовић), а треба очекивати да крену још жешће у стилу: важан је „европски процес“, а ко то уме боље од нас... Само, последице њихове владавине су такве да ће Срби - мада „смрвљени стварношћу“ и њиховом „медијском стварношћу“- морати да им изађу „на црту“ (на изборе) макар као Болани Дојчин...

        БЕРЛИН, (ФоНет) - Француски председник Никола Саркози и немачка канцеларка Ангела Меркел размишљају о доношењу новог пакта о стабилности који би обухватио неколико земаља еврозоне, тврди немачки лист Велт ам зонтаг.

         Лист се позива на изворе из немачке владе, који објашњавају да двоје европских моћника желе што пре да донесу нови ексклузивни уговор између Француске, Немачке и још неких држава, по узору на Шенгенски уговор о кретању људи који је потписало 10 од 27 земаља ЕУ.

        Предлози о тој мини унији требало би бити изнети пре великог самита 9. децембра, а Париз и Берлин наводно у унији желе и Рим.

        Пакт о стабилности обавезује 17 земаља еврозоне да буџетски дефицит ограниче на три одсто БДП, а јавни дуг на 60 одсто.

        Портпарол немачке владе за АФП је потврдио да се у том смислу воде преговори с Француском ради оснаживања економске и монетарне уније у вези с ограниченим изменама постојећих уговора.

        Измену уговора Меркел и Саркози, најавили су на састанку у Стразбуру. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари