Обама започиње планетарну борбу за права сексуалних мањина

Ево новог терена за америчке "хуманитарне" интервенције

  • Председник САД иницирао оснивање међународног фонда (Вашингтон одмах уноси  три милиона долара) подршке борби за права сексуалних мањинама и специјалног одељења у Стејт департменту који ће радити на поштовању права хомосексулаца и лезбијки у целом свету

          АМЕРИЧКИ  председник Барак Обама и државни секретар Хилари Клинтон објавили су да започињу широку кампању подршке сексуалним мањинама. Прецизирали су да ће иницирати оснивање међународног фонда подршке борби за права сексуалних мањинама и специјалног одељења у Стејт департменту који ће радити на поштовању права хомосексулаца и лезбијки у целом свету.

          Клинтонова је саопштила да ће у фонд одмах уложити три милиона долара и да ће Вашингтон обезбедити ванредну финансијску помоћ организацијама и појединцима који се боре за права секс-мањина. А Обама је објавио:

          «Налажем  свим америчким институцијама које делују у иностранству, посебно дипломатским представништвима и организацијама за пружање помоћи да појачају парирање покушајима иностраних влада да хомосексуализам и хомосексуално понашање прогласе за преступ. Налажем им такође да прошире мере борбе против дискриминације, хомофобије и нестрпељивости заснованој на сексуалној оријентацији.»

          Обама је, што је такође симптоматично, поред америчке дипломатије и USAID, посебно апострофирао америчко  Министарство унутрашње безбедности. И то објаснио овако:

          „Од  Стејт департмента и Министарства унутрашње безбедности тражим да осигурају да избеглице и они који траже политички азил – ако припадају сексуалним мањинама – имали једна доступ нашој заштити и помоћи“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари