Руски војници на војној паради у Мексику – кост у грлу Вашингтона

ПОРТПАРОЛ СТЕЈТ ДЕПАРТМАНА: МЕКСИЧКИ ПОЗИВ РУСКИМ ВОЈНИЦИМА СМАТРАМО - ЧУДНИМ

Било их само 13, али је то за Американце

- као да их је било 13.000

* Трговински промет између Русије и Мексика у јуну 2023. достигао историјски максимум, повећавши се за 17 одсто, што на годишњем нивоу износи 324 милиона долара

__________________________________________________________

        У ВОЈНОЈ паради у главном граду Мексика, одржаној у част Дана независности те земље, учествовало је и 13 војника руског 154. Преображенског пука.

        Наравно, по позиву мексичке власти. Али, очекивано: није било по вољи званичног Вашингтона.

        Шеф прес службе Стејт департмана Метју Милер изјавио је да администрација Џоа Бајдена сматра чудном одлуку Мексика да позове руско војно особље на параду поводом свог Дана независности.

        „Мислимо да је то чудна одлука. Немам више шта да кажем“, рекао је Милер.

        Осмог маја 2023. године у Мексико Ситију је више од 150 Руса и грађана Мексика учествовало у манифестацији „Зид сећања“ посвећеној годишњици победе Совјетског Савеза у Великом Отаџбинском (Другом светском) рату.

        Трговински промет између Русије и Мексика у јуну 2023. достигао је историјски максимум, повећавши се за 17 одсто, што на годишњем нивоу износи 324 милиона долара.

         Мексички увоз руских производа порастао је за 17% у односу на претходну годину и достигао 322 милиона долара, а извоз мексичке робе у Русију за 1,4 пута, али је изнео само 2 милиона долара

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари