Санкцијама на санкције Лондона, плус – повлачење амбасадора!

Техеран британску политику према Ирану прогласио `непријатељском`

  • Прва мера биће: редуковање дипломатских односа са Лондоном на ниво отправника послова у року од две недеље, са истовременим опозивањем иранског амбасадора из Велике Британије и налагањем британском да напусти земљу
  • Уследиће и редукција трговинских, економских и културних односа са Векликом Британијом

        ИРАНСКИ парламент одобрио је закон којим Техеран уводи цео низ санкција против Велике Британије. Прва мера биће: редуковање дипломатских односа са Лондоном на ниво отправника послова у року од две недеље, са истовременим опозивањем иранског амбасадора из Велике Британије и налагањем британском да напусти земљу.

        Седницу парламента је преносио државни радио, а закон (за који је гласало 179 од 206 присутних посланика) треба да ратификује уставно надзорно тело (Савет чувара устава), како би ступио на снагу.

        Међутим, ово је само једна од мера којима Иран одговара на прошлонедељну подршку Велике Британије (забраном банкама да послују са Ираном) новим америчким напорима да се на Техеран појача притисак због нуклеарног програма. Јер, Иран ће наредних недеља редуковати и своје трговинске, економске и културне односе са Векликом Британијом.

        Иницијативу за хитно доношење `закона о санкцијама` дао је Комитет иранског Меџлиса за спољну политику и безбедност који је британску политику према Ирану назвао `непријатељском`.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари