Сороша светска криза олакшала за 25 милијарди долара

ПРОСТО АМБИЦИЈЕ ИЛИ ИПАК СУКОБ У АМЕРИЧКОЈ МИЛИЈАРДЕРСКОЈ ПОРОДИЦИ?

Џорџ Сорош

         ЏОНАТАН Сорош, који се у септембру повукао из свакодневног управљања Сорош фонд менаџментом, планира да из породичне империје издвоји део личног богатства да би сам њиме управљаo. А још: и да ангажује бар једног од кључних сарадника свог оца.

         Два извора су казала да Сорошев син намерава да оснује сопствену породичну канцеларију - у шта је Сорош фонд претворен прошле године - уз помоћ Дејвида Кулсара, који је тренутно менаџер ризика у Сорош фонду.

         „Џонатан жели да управља делом свог новца тако да му је породична канцеларија (Сорош фонд) то омогућила“, рекао је Ројтерсу извор упућен у дешавања.

         Џонатан Сорош, који је радио као нижи чиновник за једног федералног судију пре него што се 2002. придружио брату Роберту у управљању Сорош фондом, а тренутно је виши сарадник Рузвелт института из Њујорка.

         Ројтерс наводи да нема индиција о завади између оца и сина и да је Џонатан и даље председавајући очеве фондације. Додаје се, међутим, да тај потез долази након године великих промена и значајних губитака у фирми од 25 милијарди долара, коју је основао Старији Сорош, богати либерални филантроп који је славу као инвеститор стекао великом опкладом против британске фунте.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари